Door: Herbert Zilverentant 

Zes jaar geleden re-integreerde ik op de arbeidsmarkt middels een Appa-traject. Jarenlang was ik politiek actief, onder meer als wethouder. Door de Appa-begeleiding herontdekte ik mijn kwaliteiten en vaardigheden. Ik hervond mijn kracht en bouwde een netwerk op waar ik nog steeds uit put. Als geen ander ken ik de toegevoegde waarde van Appa-begeleiding. Dit betekent de begeleiding in het re-integratieprogramma van Geerts & Partners. 

Individuele benadering

Foto: Herbert Zilverentant

De persoonlijke benadering door onze executive coaches onderscheidt ons re-integratieprogramma. De fases in het Appa-traject zijn niet voor iedereen hetzelfde, maar worden toegespitst op de individuele wens van de kandidaat. Niet iedereen start vanuit hetzelfde vertrekpunt of heeft dezelfde bestemming. De persoonlijke behoefte helder hebben, is de eerste prioriteit.  

Bent u bijvoorbeeld vrijwillig vertrokken of was het een gedwongen vertrek? Hoe staat u tegenover re-integreren en welke gedachten en gevoelens komen daarbij kijken? Hier geven we, in een aantal gesprekken  ruimschoots aandacht aan, juist omdat het zo bepalend is voor het vervolg van uw traject.  

U start met een onboardingsdag. Vanuit daar kiest u uw pad. Waar de ene kandidaat behoefte heeft aan persoonlijke coaching om helder te krijgen waar zijn ambities liggen, gaat de ander direct aan de slag met een opleiding of masterclass. Dit maakt deel uit van ons re-integratieprogramma voor bestuurders in het WILL Instituut voor Loopbaan en Leiderschap. 

Veel bestuurders zijn door Geerts & Partners begeleid en vond een nieuwe baan. Lees hun ervaring 

Werving en selectie

Geerts & Partners verzorgt naast de Appa-begeleiding ook de werving  en selectie en staat wat dat betreft midden in de wereld van de arbeidsmobiliteit. We krijgen soms vacatures te zien nog voordat ze gepubliceerd zijn. Als we een match ontdekken, brengen we dit direct onder de aandacht van de kandidaat. Tijdens uw re-integratieproces kan de passende vacature dus al langskomen. Omdat wij aan beide kanten van de arbeidsmarkt staan, leggen wij voor u de verbinding. 

Netwerken

Zelf word ik altijd enthousiast van het netwerk dat Geerts & Partners te bieden heeft. Via ons netwerk zijn we direct betrokken bij arbeidsopdrachten door heel Nederland. Zowel voor vaste- als  interim-functies vinden wij de geschikte persoon. De kandidaat kan zijn of haar interesses, kennis en capaciteiten direct in praktijk brengen tijdens bijvoorbeeld een interim opdracht. Zo kunnen zij hun keuze nog beter maken. Dat is mijns inziens echt de kers op de taart. 

Duurzame oplossing

Geerts & Partners streeft naar een duurzame oplossing. Hoe lang de weg naar die oplossing is, is individueel bepaald. Start u al tijdens uw bestuursperiode met een pre-Appa-traject, dan weet u eerder waar u aan toe bent. Is het vertrek niet vrijwillig, dan kan het zijn dat we langer de tijd nemen. Daar komt ons individuele maatwerk weer om de hoek kijken. In alle gevallen streven we naar een duurzame oplossing waarbij u langere tijd op een fijne plek zit.  

Wilt u meer informatie over Appa-begeleiding? Ik maak graag kennis met u.  

Contacteer Herbert

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees meer op onze casepagina.