Referentie:
Ondernemen tijdens het Geerts & Partners mobiliteitsdienstverband

Professional Joris Kroon

Ondernemen tijdens het Geerts & Partners mobiliteitsdienstverband

Terugblikkend heeft zijn mobiliteitsdienstverband hem veel goeds gebracht

Joris Kroon kwam in 2016 volkomen onverwacht terecht in een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners. En heeft er geen spijt van.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

Ze boden me een mobiliteitsdienstverband aan. Dat was voor mij vrij verrassend

In 2016 kreeg Joris Kroon uit het niets te horen dat zijn werk kwam te vervallen. Wel kreeg hij het aanbod van een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners. Dat was even slikken.

Het mailcontact en gesprek met Antoon van Baal maakten dat Joris vertrouwen kreeg in de intenties en werkwijze van Geerts & Partners. Hij meldde zich aan voor het traject. De gesprekken met loopbaancoach Yvonne Eikens waren aangenaam en hebben hem veel gebracht. Zo werd hij door haar uitgedaagd om na te denken over de kant die hij in zijn verdere loopbaan op zou willen. Kon dat een heel andere worden?

Joris had na zijn studie landinrichtingswetenschappen met als specialisatie Geo Information Systems een kleine tien jaar gewerkt in de geo-ict. Daarna had hij zich vanwege een persoonlijke ervaring met brand en interesse in het brandweerwerk in 2003 aangemeld voor de voltijds-officiersopleiding brandweer. Zijn hoop om in het brandweervak veel met geo-analyse te kunnen doen kwam helaas niet uit. Hij vervulde een aantal adviesfuncties op het gebied van beleidsvorming voor brandweer, crisismanagement en rampenbestrijding, waarbij de ‘geo’ helaas alleen zijdelings een rol speelde.

Het antwoord op de vraag naar een eventuele carrière switch was dus ‘nee’. En de opdracht van Yvonne om een ‘ideale’ vacature tekst te schrijven leidde dan ook tot een tot een beschrijving van werkzaamheden met een combinatie van geo-analyse en inhoudelijk brandweerwerk. Van Yvonne leerde hij ook de fijne kneepjes van de werking van LinkedIn vanuit recruitersperspectief. Zij stimuleerde hem om zijn netwerk aan te spreken en uit te breiden. En samen vernieuwden ze zijn cv. Dat ziet er nu indrukwekkend uit.

Zijn nieuwe cv sorteerde ook effect. Joris nam contact op met een recruiter van een groot bedrijf in Utrecht en kon vrijwel gelijk op gesprek komen voor een algemene oriëntatie. Dat gesprek verliep dusdanig goed dat Joris werd uitgenodigd om te solliciteren. De beoogde baan bleek echter niet te zijn wat hij er van hoopte. Maar van de ervaring leerde hij weer meer over zichzelf. En hij ontdekte dat netwerken iets heel anders kan zijn dan bij receptieachtige bijeenkomsten mensen aan te spreken. Dat je ook kunt uitzoeken wie in een organisatie interessant werk doet, met diegene afspreken, vragen naar ‘hoe het werkt’ en als de gelegenheid zich voordoet vragen naar concrete arbeidsmogelijkheden.

Terugblikkend heeft zijn mobiliteitsdienstverband hem veel goeds gebracht

Via Geerts & Partners kreeg hij de tip om eens te gaan praten bij een overheidsinstelling in Amersfoort. Tijdens dat gesprek vertelde de directeur van de instelling hem dat de combinatie van geo-kennis en inhoudelijke kennis zeer welkom was bij de directie Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Toen Joris hun – naast al zijn werkervaring – ook nog kon aanbieden om vanuit zijn mobiliteitsdienstverband drie maanden lang voor drie dagen per week voor hen te werken, werd hij gelijk binnengehaald. Na die drie maanden is hij er blijven werken als specialist geodata, gedetacheerd vanuit Geerts & Partners, en sinds 1 april vanuit Geerts & Partners-interim.

Terugblikkend heeft zijn mobiliteitsdienstverband hem veel goeds gebracht. Hij heeft de tijd gehad om na te denken over wat hij zou willen en hoe hij dat zou kunnen bereiken. Hij heeft een schitterend cv kunnen maken, maakte zich zichtbaar op LinkedIn en heeft veel meer kennis gekregen van het ‘netwerken’. En – maar dat was een mooie bijkomstigheid – hij was meer thuis om zijn zoontje van peuter tot kleuter te zien groeien. Dat is onbetaalbaar.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Bekijk alle cases

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.