Referentie
Professional Dineke Oldenhof

Een kans om te ontdekken wat je later wil worden

Dineke Oldenhof startte dit jaar in april het mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners na haar carrière als directeur bedrijfsvoering bij de Politieacademie. Sinds die tijd is ze druk bezig alles uit haar traject te halen. “Dit is mijn kans om mezelf als het ware doormidden te snijden en te onderzoeken wat ik heb geleerd en wat ik meeneem naar een volgende stap.” Dineke vertelt wat ze de afgelopen periode heeft geleerd.

Carrière voor de politie

“Werken bij de politie vergde veel van mij maar ik vond het ook heerlijk om te doen. Toen het werk stopte zonder dat dit mijn eigen keuze was, vond ik dat best lastig. Maar ik ervoer ook iets anders. Dit is mijn laatste grote keuze in mijn loopbaan. Ik ga iets anders doen wat ik nog niet eerder heb gedaan.”

Door deze kijk stond Dineke heel anders in het opnieuw zoeken naar een uitdaging. “Ik ging niet op zoek naar een soortgelijke organisatie. Maar zag dit als een kans om te ontdekken wat ik later wil worden. En dat op 61-jarige leeftijd.”

Ik hoef niet lang meer tot mijn pensioen waardoor de plezierfactor voor een nieuwe functie heel hoog op mijn prioriteitenlijstje staat.

Verwerkingsproces

Voordat Dineke positief naar de toekomst kon kijken, moest ze eerst verlies verwerken. “Ik gun het niemand om zomaar in zo’n proces terecht te komen. Je gaat toch met een dubbel gevoel weg bij een baan waar je je jaren voor inzette. De stappen van verwerking heb ik nu achter de rug.”

Dineke vindt het belangrijk om niet te lang stil te blijven staan. “Daar heb je alleen jezelf mee. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Eerst moest ik door alle emoties heen. Daarna kon ik mezelf de vraag stellen of ik iets had nagelaten of anders had kunnen doen. Zodra ik daar antwoord op had, kon ik mijn nieuwe fase starten en op de toekomst richten.”

Slimmer en wijzer worden

Het mobiliteitsdienstverbandtraject van Geerts & Partners zag Dineke als een uitgelezen kans om zichzelf te durven aanpakken en te gaan voor haar eigen toekomst.

“Ik neem de tijd om te herontdekken waar ik mijn energie echt aan wil gaan spenderen en waar mijn passie en betrokkenheid naar uit gaan. Ook ontdek ik waar ik kan investeren wat ik in mijn loopbaan heb ontwikkeld en waar ik slimmer en wijzer van word. Ondertussen zoek ik naar vacatures die voldoen aan mijn wensen. Ik wil mijn maatschappelijke betrokkenheid niet verliezen. ”

Dit geeft Dineke de mensen mee

In de positie terechtkomen waarin Dineke kwam, is lastig. Maar ook leerzaam, volgens haar. “Kruip daarom niet in jezelf weg door jezelf de schuld te geven. Kijk wat je van de situatie kunt leren. En geef jezelf de tijd om de emoties te voelen en verwerken. Zo kun je in een nieuwe fase van je loopbaan stappen.” Ondertussen blijft Dineke op zoek naar haar perfecte functie.

Kijk of het mobiliteitsdienstverband iets voor jou is

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.