Referentie:
Robert de Jong vond nieuw werkgeluk bij de KNVB… een voltreffer

Professional Robert de Jong

Robert de Jong vond nieuw werkgeluk bij de KNVB… een voltreffer

Dit verhaal leest als een sprookje of een jongensboek. Een tweejarige peuter wil niets liever dan het voetbalgras op. Hij houdt zielsveel van sport en voetbal en probeert, eenmaal volwassen, als beleidsmedewerker sport iedereen in zijn gemeente aan het sporten te krijgen. Dan verandert zijn werk en het werkplezier vervliegt. Hij krijgt de kans om samen met een coach te herontdekken wie hij is en waar hij energie van krijgt. En nu? Nu werkt hij nog lang en gelukkig als verenigingsadviseur bij de KNVB.

Dit is het verhaal van Robert de Jong en het traject binnen het mobiliteitsdienstverband dat hem naar nieuw werkplezier bracht.

Veranderingen

Twaalf jaar lang was Robert volmaakt tevreden bij de gemeente Heerenveen. Als beleidsmedewerker sport was zijn ultieme doel: heel Heerenveen in beweging krijgen. De twee jaren daarna veranderde de organisatie en moest hij dingen op een andere manier aanpakken. Op zich niks mis mee, maar de eerste twijfels kwamen toch al snel. Hij zat niet meer op zijn plek. Het werd tijd om de gemeente te verlaten.

Twee kameraden

Dankzij de gemeente kwamen twee organisaties op zijn pad, Geerts & Partners was daar een van. Met beide ging hij in gesprek en bij Geerts & Partners voelde dat meteen goed en persoonlijk. Het duurde maar een paar minuten en het gesprek ging al over voetbal, zijn favoriete onderwerp. Frank de Boer was net gestopt als bondscoach van het Nederlands Elftal en Robert kwam binnen met: “Nou, ik heb al een mooie vacature gezien hoor.”

En bij het voorstellen pakte hij dat op zijn gebruikelijke manier aan: “Ik zeg altijd: Ik ben geboren in 1970, het magische jaar waarin Feyenoord de Europacup won én wereldkampioen werd.” Loopbaanregisseur Robin Abma reageerde: “Hé, een kameraad!” De klik tussen de twee voetballiefhebbers was er direct.

Het aha-moment

De aanpakker in Robert wilde direct enthousiast van start, maar hij kreeg de opdracht om eerst maar eens te landen en rust te pakken. Enkele weken later gingen de mannen aan de slag. Robert had in de tussentijd nagedacht over de volgende stap. Ideeën genoeg die de revue passeerden, zoals ‘het onderwijs in’.

Hij vulde de Talent Motivatie Analyse in en voerde open en eerlijke gesprekken met zijn coach Robin. Ook volgde hij workshops, onder andere over het analyseren van vacatures, het opstellen van een goede cv en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Toen hij via Geerts & Partners deelnam aan de inzicht-2-daagse in een boerderij onder Utrecht, gingen zijn ogen definitief open. Met zijn enthousiasme en oprechte interesse in anderen wist hij al jarenlang mensen in beweging te krijgen. Maar zodra hij begon te praten over sport en vooral voetbal, zagen de andere cursisten hem glimmen en stuiteren. Het was voor hem de bevestiging van wat hij diep van binnen al wel wist. Deze voetbalpassie moest hij volgen.

Robin stond aan de zijlijn, maar was tegelijkertijd ontzettend betrokken. Hij belde altijd vóór en direct na een sollicitatiegesprek.

Nieuw werkgeluk bij de KNVB

Robert werkt nu als verenigingsadviseur bij de KNVB in de regio Friesland, Noordoostpolder en gemeente Urk. Hij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het voetbal en voetbalverenigingen door ze persoonlijk op weg te helpen met allerlei vraagstukken.

Zo zit hij dagelijks om de tafel met grote en kleine verenigingen om te bespreken waar ze tegenaan lopen. Dat kan van alles zijn: het oplossen van bestuursproblemen en vraagstukken over de toekomst tot de uitdaging om nieuwe leden te werven zodat er volle teams gevormd kunnen worden. Hij voelt zich prettig bij de bedrijfscultuur, de korte lijntjes en het snelle schakelen.

Plezier op de werkvloer én op het voetbalveld: Robert is al jarenlang actief lid van VV Ouwe Syl. Als voetballer, maar ook als onder meer voorzitter, penningmeester, coach, trainer en lid van de activiteitencommissie. Hij is alleen nog geen lijnentrekker geweest. Binnenkort speelt hij met VV Ouwe Syl 2 tegen Broekster Boys 4; de nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie. Hup Robert!

Zoveel moois

Robert kijkt terug: “Door te kiezen voor mobiliteitsdienstverband herontdekte ik mezelf. Aan de start was ik best onzeker, ik was mijn houvast kwijt. Maar al snel kreeg ik echt zin in wat komen zou. Dat is echt de verdienste van Geerts & Partners en Robin. Dit traject zou iedereen eigenlijk moeten volgen. Zeker als je al langere tijd ergens werkt. Doe je nog waar je blij van wordt? Ga dat ontdekken. Het kan je zoveel moois brengen.”

 

Ben je benieuwd of het mobiliteitsdienstverband iets voor jou is?

Doe de check

 

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.