Carl vindt nieuwe uitdaging
via Geerts & Partners

Het roer moest om, merkte Carl van der Pol. De zestig was in zicht, en na jarenlang werken in de gemeente Meierijstad wilde hij een nieuwe stap zetten. Een nieuwe uitdaging om vol passie zijn expertise voor in te zetten. Mede dankzij het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners vond hij die, in een tijdelijke opdracht bij werk- en ontwikkelingsbedrijf Weener XL. Ook gaf het maatwerktraject van Geerts & Partners hem nieuwe inzichten.

Juiste moment voor een nieuwe stap

Toen Carl nog werkte in Meijerijstad, liet hij zijn oog vallen op de vacature van tijdelijke projectleider bij Weener XL. “Ik heb altijd in een vast dienstverband bij organisaties gewerkt en wilde wel eens wat anders”, blikt hij terug. “Met nog zo’n acht jaar te gaan tot mijn pensioen, voelde het als het juiste moment voor een nieuwe stap. Dankzij de hulp van Geerts & Partners lukte het.”

Het mobiliteitsdienstverband bood uitkomst, want Geerts & Partners neemt bij het traject het hele werkgeverschap op zich: “Er zijn veel partijen op dat gebied, maar ik koos voor Geerts & Partners vanwege de persoonlijke begeleiding.”

Nieuwe inzichten dankzij begeleiding

Zo krijgt iedereen een eigen, ervaren coach. “Het is belangrijk dat er een klik is; de coach moet jou echt kunnen raken.” Carl zat meteen op één lijn met loopbaanregisseur Charlotte Merkx-Muller, met wie hij maandelijks spart en reflecteert. “Als ik ergens tegen aanloop, kan ik ook altijd tussendoor een gesprek inplannen. Charlotte reageert snel op berichten en ik kan op haar en de intervisie terugvallen. Onze gesprekken geven me vaak nieuwe inzichten.”

Ook de Talent Motivatie Analyse, die bij de start van het mobiliteitsdienstverband wordt afgenomen, belicht andere aspecten. Wie ben je als persoon, wat zijn je sterke en minder sterke kanten? Je krijgt een beter beeld van je houding en gedrag. “Die analyse heeft mij veel gebracht. Ik heb altijd maar doorgewerkt en nooit even afstand genomen om te reflecteren. Hoe ik reageer in sommige situaties of bij stress, is dat verklaarbaar? Eigenlijk moet je zo’n analyse iedere tien jaar herhalen.”

“Heb je loopbaanvragen? Dan adviseer ik je om met een coach van Geerts & Partners aan de slag te gaan. Die helpt je om te reflecteren op de praktijk. Dit geeft inzichten.” – Carl van der Pol

Snel schakelen en maatwerk leveren

De kwaliteiten van Carl komen perfect samen in zijn huidige opdracht bij Weener XL, waar hij als projectleider de verhuizing van de informatievoorziening van de complete organisatie regelt. Zo’n klus doe je niet alleen. “Dat doe je samen met betrokken mensen en disciplines”, weet Carl, die gemakkelijk contact legt, proactief is en bovendien houdt hij van plannen en organiseren met een doel in gedachte. “Door mijn ervaring met dienstverlening, digitalisering en informatisering te combineren met mijn kennis over de werking van de lokale overheid, kan ik snel schakelen en maatwerk leveren.”

De tijdelijke opdracht bevalt Carl. “Het aantrekkelijke is dat het heel afgebakend is: er is een begin- en eindpunt, je focust je op één opdracht en je kunt je expertise inbrengen. De keerzijde voor mij is: ik heb niet echt vaste collega’s met wie ik een binding heb. Ook ben ik iemand die graag integraal meedenkt met een organisatie. Blijf ik dus tijdelijke opdrachten doen of ga ik toch voor een vaster dienstverband? Ook over die vraag voer ik gesprekken met Charlotte.”

Ruimte voor twijfel

Voor de twijfel van Carl is alle ruimte, merkt hij. “Bij Geerts & Partners kun je alle kanten op. Je hebt alle mogelijkheden om jezelf verder op te leiden en te verbreden. Geerts & Partners heeft een groot netwerk met allerlei organisaties en mogelijke opdrachten. Wat mij nog wel erg trekt, is het waterschap. Die tak zou ik graag nog een keer ontdekken.”

Meer weten over het mobiliteitsdienstverband

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.