Referentie:
De perfecte interim-match voor de gemeente Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk

De perfecte interim-match voor de gemeente Oisterwijk

Het was topdrukte bij de Gemeente Oisterwijk. Toen er ook nog een raadsadviseur wegviel, kwam er een enorm gat in het team. Op stel en sprong zette griffier Daniëlle Robijns een vacature uit. “We hadden snel iemand nodig en geen tijd voor een lang sollicitatieproces. Daarom kozen we voor een interim-oplossing. De vacature werd uitgezet en daarop reageerden diverse bureaus, waaronder Geerts & Partners. Pascal van de Giessen bracht ons de perfecte interim-professional.”  

In de diepte

De interim-professional moest in korte tijd kunnen meedraaien binnen de Gemeente Oisterwijk. Genoeg werkervaring was daarom noodzakelijk. Maar het was misschien nog wel belangrijker voor Daniëlle en haar team dat de raadsadviseur moeiteloos met de vele, verschillende raadsleden samenwerkte, en zelfstandig en proactief functioneerde. “Die kwaliteiten stonden niet in de vacature, maar Pascal viste die eruit tijdens een kennismakingsgesprek.”

Wat een fijne samenwerking en betrokkenheid vanuit Geerts & Partners. Pascal was bewust bezig met het zoeken naar de juiste kandidaat voor deze functie. Daardoor vulden wij binnen drie weken de vacature in.

De schat werd razendsnel gevonden

Dankzij Pascals voorbereiding en het uitgebreide Geerts & Partners-netwerk vond de Gemeente Oisterwijk Esther Jonkman, die na een succesvolle sollicitatieronde vijf maanden aan de slag mocht. “Esther was precies wie we zochten. Ze stelde de juiste prioriteiten en gaf uitstekend advies aan de raadsleden, agendacommissie en sessievoorzitters.”

Perfecte match

De interim-professional overtrof zelfs Daniëlles verwachtingen. “Het was bijzonder dat we iemand vonden die precies in het team paste. Dat hoop je natuurlijk altijd, maar je hebt nooit garanties.” Ook de snelheid waarmee Esther zichzelf wegwijs maakte in de organisatie, sprak Daniëlle enorm aan. “Natuurlijk was er een inwerkperiode, maar daarna pakte ze haar taken direct en zelfstandig op. De gemeenteraad kon daardoor gewoon door met zijn werk. Esther nam zelfs de ruimte om verbeteracties door te voeren.

Esther voerde haar werk zo goed uit dat wij rustig op zoek konden naar onze toekomstige collega. We werden volledig ontzorgd en dat gaf rust.

Een van de acties die Esther oppakte, was het verbeteren van het raadsinformatiesysteem. Samen met de leverancier maakte Esther het systeem beter werkbaar, zodat de griffie efficiënter kon werken.

Vertrouwen en betrokkenheid

Daniëlle blikt terug op een positieve samenwerking, gekleurd door de inzet van Pascal. “Pascal was altijd makkelijk bereikbaar en erg toegankelijk. Ook had ze een enorme gedrevenheid om de juiste kandidaat te vinden en was ze naar zowel de interim-professional als naar ons als gemeente heel oprecht. Door haar kreeg Geerts & Partners een gezicht dat vertrouwen uitstraalde.”

Het contact met Pascal over deze opdracht verliep prettig, maar duurde niet lang. Na het vinden van Esther was er namelijk niet veel communicatie meer nodig tussen de twee. “Het verliep allemaal zo goed. Ik hoefde nooit te bellen. Maar ik weet zeker: áls er een probleem was geweest, had ik maar één telefoontje hoeven plegen – dan zou Pascal het direct oplossen.”

Geerts & Partners wil de juiste match voor je vinden en is daarin ook heel betrokken. Dat maakt dit bureau voor mij onderscheidend van andere.

Vind de perfecte interim-professional voor jouw organisatie

Neem contact op met Cille Meesters

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.