Referentie:
Probleemoplosser Joost vond zijn nieuwe uitdaging bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Professional Joost Voorend

Probleemoplosser Joost vond zijn nieuwe uitdaging bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Noem applicatiebeheerder Joost Voorend gerust een probleemoplosser. Gaan er zaken fout, is hij er om het in orde te maken. Toen hij zelf tegen problemen aanliep binnen zijn werkzaamheden, zocht hij binnen het mobiliteitsdienstverbandtraject de oplossing. Met Geerts & Partners als partij die er in zekere zin op gebrand is problemen op te lossen, kon het niet anders dan een succes worden. “Sinds 1 december ben ik gestart als applicatiebeheerder bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken waar ik helemaal op mijn plek zit”, vertelt Joost.

Voor in de wieg gelegd

Dat applicatiebeheer de passie van Joost is, is wel duidelijk na een carrière van 24 jaar in dit vakgebied. “Als applicatiebeheerder bij Buitenlandse Zaken komen er nu meerdere interesses samen. Ik houd van verre reizen maken en deze volledig voor te bereiden. En het faciliteren van de juiste benodigdheden, is ook aan mij. Door bij het ministerie aan de slag te gaan, heb ik nog steeds de rol van probleemoplosser en ben ik ook veel in contact met mensen. En is er ook nog een haakje met de verre reizen.”

Nieuw pad inslaan

Voordat Joost het mobiliteitsdienstverbandtraject startte, werkte hij als applicatiebeheerder bij het sociaal werkbedrijf Promen in Gouda en Capelle aan den IJssel. “De nieuwe personeelsapplicatie die in 2019 van start ging, zette mij aan het denken. De software kon ik niet goed genoeg doorgronden. Door de dagelijkse werkzaamheden die bleven doorlopen, had ik geen tijd om mij er verder in te verdiepen.” En ziet Joost een probleem, dan lost hij het op. Hij klopte aan bij zijn leidinggevende voor een nieuwe stap en zo geschiedde.

 

 

Reactief problemen oplossen

Waar Joost in zijn vorige functie geacht werd problemen op te lossen voordat ze aan het licht kwamen, is het nu reactiever ingericht. “Als ambassades contact met ons opnemen zodra ze tegen een fout of probleem aanlopen, dan is het aan ons team om zo snel mogelijk de oplossing te vinden. Of om een manier te creëren waardoor men wel door kan met hun proces.”

Succesvol mobiliteitsdienstverbandtraject

Binnen een jaar vond Joost met behulp van het mobiliteitsdienstverbandtraject zijn nieuwe functie. “Mijn loopbaanregisseur Emilie adviseerde mij om de maand februari te benutten om alles te laten landen. We spraken elkaar iedere twee weken en halverwege maart waren we het er allebei over eens dat ik kon starten met het traject.”

In de maanden die volgden, ontdekte Joost samen met Emilie en loopbaancoach Fleurieke wat hem motiveerde. “Om en om sprak ik met Emilie en Fleurieke. Ik leerde onder andere zelf te reflecteren en werd geholpen met het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.”

Probleem opgelost

Helemaal op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever blikt Joost met een goed gevoel terug op het traject. “Emilie en Fleurieke zijn zo meelevend, attent en betrokken. Op mijn eerste werkdag ontving ik een appje met hun succeswensen. En bij de start van het traject en bij mijn nieuwe baan ontving ik allebei de keren een bosje bloemen. Dat geeft een goed gevoel.”

Loop je tegen problemen binnen jouw werkzaamheden aan? Bespreek het en start een mobiliteitsdienstverbandtraject zoals Joost.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Neem contact op met Emilie van der Zwam

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.