Referentie:
Van gemeentesecretaris naar zelfstandig interim-manager

Professional Aline Pruntel

Van gemeentesecretaris naar zelfstandig interim-manager

Toen ze als gemeentesecretaris stopte, wilde Aline Pruntel herontdekken waar haar passie lag. Ze wilde een onafhankelijke rol, het liefst steeds in verschillende organisaties. Het interim-profiel zat altijd al in haar, ontdekte ze dankzij het mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners. Nu versterkt ze als interim-professional in gemeentelijke organisaties in bijvoorbeeld het sociaal domein. Als zelfstandig interim-manager is haar kracht snel vertrouwd raken met de organisatie. Om vervolgens vastgeroeste patronen te herkennen, duidelijkheid te scheppen en tot groei te komen.

Een nieuwe start bij Geerts & Partners

Toen ze na de komst van een nieuw college van B&W in haar gemeente als gemeentesecretaris stopte, kwam Aline in aanraking met het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners. “Ik wilde de tijd nemen om uit te zoeken waar ik gelukkig van word. Ik besloot me te oriënteren en legde contact met meerdere bureaus. Geerts & Partners sprong er direct uit. Zij kijken naar wat jij als kandidaat nodig hebt, tegelijkertijd behoud je zelf de regie.”

Interesses herontdekken

“Na mijn vaste baan als gemeentesecretaris, moest ik mezelf herontdekken. Eerder had ik vooral vaste functies binnen gemeentelijke organisaties. Ik wisselde elke vijf jaar van baan omdat ik tegen die tijd toe was aan een nieuwe uitdaging. Ergens sluimerde het interim-schap er dus al. Met behulp van Geerts & Partners kwam ik daarachter. Ik ontdekte met mijn loopbaanregisseur en loopbaancoach aan welke waarden mijn nieuwe functie moest voldoen, door samen te zoeken naar overkoepelende elementen in mijn vorige functies. Zij waren mijn klankbord en leidraad.”

Het mobiliteitsdienstverband is als een snoepwinkel: trainingen, cursussen en mogelijkheden te over. En alles kan en mag om het beste uit jezelf te halen.

Durven loslaten

“Zo hecht ik waarde aan mijn onafhankelijkheid, haal ik plezier uit leiderschap en adviseren en wil ik organisaties helpen groeien. Ik sloeg aan het netwerken om te ontdekken in welke functie ik die waarden zou vinden. Uit deze gesprekken werd me een interim-opdracht aangeboden. Toen wist ik dat ik verder moest kijken dan vaste dienstverbanden”.

Geerts & Partners haalde de barrières weg die ik zelf opwierp.

“Ik ontdekte dat mijn wereld als zelfstandig interimmanager groter is dan ik dacht. En het vaste dienstverband durfde ik los te laten. Mijn coaches begeleidden mij perfect. Ze waren alert, snel en helpend. Gaven antwoorden voordat ik vragen had. Je merkt dat ze bij Geerts & Partners hard voor je lopen en dat er interesse voor je is. Ik hoefde het niet alleen te doen. Ik kon volop trainingen en cursussen in bijvoorbeeld zelfstandig ondernemerschap volgen. Wat dat betreft is het mobiliteitsverband een soort snoepwinkel.”

Verder als zelfstandig interim-manager

Na de eerste interim-opdracht als teamleider bij de gemeente Westellingwerf, volgde al snel een tweede. “Ik kon aan de slag als afdelingshoofd bij de gemeente Soest. Ik ontdekte dat al mijn waarden terugkomen in interim werk. Door mijn ervaring als gemeentesecretaris schakel ik snel tussen directie, bestuurders en werknemers. En ik vind genoeg afwisseling door de steeds veranderende opdrachten.”

De mooiste uitdaging? Als er iets niet goed loopt in een organisatie en ik er de schwung weer terug in kan brengen.

“Ik vind het leuk om een afdeling snel te doorgronden en duidelijkheid te scheppen. En medewerkers te laten zien hoe leuk hun werk kan zijn. Door het echte gesprek aan te gaan verbeter ik de situatie. Dat kan ook om kleine dingen gaan. Sommige medewerkers hebben bijvoorbeeld moeite met thuiswerken. Dan vraag ik hen wat zij nodig hebben om weer plezier in het werk te krijgen. Ik las dan bijvoorbeeld regelmatige Zoomsessies in. Zo zorg ik voor een blijvende verandering, ook als mijn opdracht is afgelopen.”

Ga net als zelfstandig interim-manager Aline het mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners aan en geef een nieuwe draai aan je loopbaan.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Bekijk alle cases

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.