Afscheid nemen met een mobiliteitsdienstverband

Een fijn afscheid op goede voet, hoewel het een onvermijdelijk vertrek betreft: ja, het bestaat écht. Om dat te realiseren, schakelde John Bertram, gemeentesecretaris bij de gemeente Vaals, het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners in. “Dankzij hun professionele begeleiding kreeg de betreffende medewerker – een zeer goede kracht – het afscheid dat hij verdiende. Het mobiliteitsdienstverband een brug van werk naar werk”.

Foto: John Bertrams

“Veel te waardevol om te blijven hangen”

Wrevel op de werkvloer kan altijd ontstaan, zo ook in de Limburgse plaats Vaals. Als leidinggevende concludeerde John dat het voor het werkgeluk van de waardevolle collega beter was om een rol buiten de gemeente te zoeken. Natuurlijk met de hulp van Vaals.

De professionals van Geerts & Partners geven vertrouwen, zijn mensgericht en meedenkend. Ze weten precies welke taal te bezigen.” – John Bertram, gemeentesecretaris bij de gemeente Vaals

Vertrouwenwekkend, mensgericht en meedenkend

John werd al eens getipt over het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners en schakelde deze hulp in. “Zij gingen het gesprek aan en dat was absoluut niet makkelijk, want er zat veel twijfel aan de andere kant van de tafel. Carola van Geerts & Partners is een echte professional. Ze geeft vertrouwen, is mensgericht en meedenkend. Ze weet precies welke taal te bezigen en ze inspireert door het bieden van een breder perspectief.”

De medewerker werd ook in contact gebracht met ervaringsdeskundigen, die ooit al een mobiliteitsdienstverband hadden gevolgd. “En Carola vroeg ook óns nadrukkelijk hoe wij het als werkgever wilden. Ze bracht de gesprekken op gang en adviseerde ons.”

Een van de voordelen van het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners is dat de overstap ook waardig is. “De medewerker over naar een nieuwe werkgever met een detacheringstak”, vertelt John. “Je gaat gewoon een nieuwe uitdaging aan en wordt gedetacheerd.”

Uiteindelijk stemde de medewerker vol vertrouwen in met het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners. “Het traject geeft je al meteen veel helderheid: de zorgen voor jou als werkgever worden weggenomen en de medewerker is in uitstekende handen. Dat is precies wat alle partijen willen: rust, zekerheid van werk naar werk.”

Een waardig afscheid geeft beide partijen een goed gevoel

Je gunt goede krachten een waardig afscheid en is voor beide partijen goed, in eerste instantie voor de medewerker en ook voor de gemeente Vaals. “Wij hebben het beste met onze medewerkers voor en willen ze constructief faciliteren en ondersteunen. Met deze oplossing doen we dat en stralen we dat ook uit naar de wereld om ons heen. Ook dat geeft een goed gevoel.”

Goed werkgeverschap: ook daaraan draagt het mobiliteitsdienstverband dus bij. Maar voor John staat de scheidende medewerker centraal. Hij heeft ook nog goed contact met hem. “Deze collega vertrok op een fijne manier en was gelukkig heel snel weer ergens anders aan de slag.” Het traject beviel John zeer. “Je helpt iemand met vertrouwen naar een nieuwe toekomst. Deze eerste keer smaakt naar meer.” Hij grijnst: “Al hopen we natuurlijk dat dit niet meer voorkomt.”

Geef jouw medewerkers het afscheid dat zij verdienen.

Neem contact op met Carola

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.