Referentie:
Hoe is het nu met… Yde Wierda

professional Yde Wierda

Hoe is het nu met… Yde Wierda

Als Yde Wierda dit voorjaar toeristen en locals door zijn Friesland gidst, en hen alles vertelt over de rijke geschiedenis van de provincie, dan is hij op de plek waar hij wil zijn. Mensen entertainen, zijn creativiteit de vrije loop laten, als eigen baas van zijn door hemzelf gecreëerde tours: Tijdreizen door Friesland. Zelfstandig, maar nog steeds in dienst bij de gemeente als trouwambtenaar. Deze combinatie geeft hem heel veel energie en maakt hem trots. “Dat ik hier nu sta en dit doe, betekent voor mij dat mijn plan al geslaagd is.” Het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners gaf Yde een flinke zet in de goede richting.

Van gemeenteland naar ondernemer

Yde was beleidsmedewerker communicatie bij de gemeente De Fryske Marren (De Friese Meren). Het karakter van gemeenteland paste hem niet meer. “Mijn ambities strookten niet meer met de richting die gemeenten in het algemeen op gaan. Ik dacht: ik ben 52, het is nog altijd een mooi moment om een carrièreswitch te maken.” Als medewerker bij De Fryske Marren gaf hij al geregeld rondleidingen door de streek. Yde: “Ik vond dat superleuk. Mensen zeggen altijd: je moet doen waar je positieve energie van krijgt. Dus vroeg ik me af: Wat kan ik daar mee? Toen bedacht ik: hier ligt mijn kracht, dit geeft me energie. Kan ik dit uitbouwen tot een concept en een onderneming?”

Om zijn carrièreswitch te onderzoeken, ging Yde op advies van zijn werkgever een mobiliteitsdienstverband aan bij Geerts & Partners aan. Yde: “Heel fijn dat De Fryske Marren mij zo steunde. Bij Geerts & Partners had ik meteen een goed gevoel. Als je qua werk iets anders wilt, denk je toch al heel snel aan een soortgelijke functie bij een andere organisatie. Bij Geerts & Partners voelde ik heel snel alle ruimte om óók buiten de gebaande paden te treden. En een andere sector te onderzoeken. Ik heb ook nog het onderwijs verkend.”

‘Het Mobiliteitsdienstverband heeft me enorm veel gebracht’

Ook de menselijke benadering sprak Yde enorm aan. “Mijn coach Robin Abma stimuleerde me enorm en gaf me de gelegenheid om op zoek te gaan naar dat wat ik wilde.” Het resultaat van Ydes zoektocht is Tijdreizen door Friesland. Een onderneming waarbij hij deelnemers gidst door het Friese land en de lokale historie. “Tijdens het uitwerken van mijn bedrijfsplan kon ik altijd sparren met Geerts & Partners.”

Nu combineert Yde zijn eigen bedrijf met een baan als parttime trouwambtenaar. “Daar krijg ik dezelfde energie van, omdat ik werk met mensen en mijn creativiteit kwijt kan.”

Het mobiliteitsdienstverband heeft Yde veel gebracht, meteen van de start, zegt hij. “Niet alleen concreet met mijn eigen onderneming, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb veel nagedacht en geleerd over mezelf, mezelf ontwikkeld en nieuwe inzichten opgedaan.”

Wil je weten of het mobiliteitsdienstverband een optie voor je is?

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Lees meer over het mobiliteitsdienstverband

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement