Wat is zelfregie? Carin Meijer vertelt het

Door: Carin Meijer

“Niet in de valkuil van de slachtofferrol stappen, maar zelf actief aan het roer blijven staan. Dit vergt zelfbewustzijn, focus en durf. Want nieuwe kansen, ervaringen en veranderingen in je leven ontstaan meestal pas op het moment dat je uit je comfortzone stapt.” Zelf stond ze al meerdere momenten op belangrijke kruispunten in haar leven. De mobiliteitsadviseur legt graag uit waarom het voldoening geeft om jouw eigen pad te kiezen.

Je bewustzijn verruimen

“Als je blijft doen wat je altijd al hebt gedaan, krijg je wat je altijd al hebt gekregen. Als je wilt groeien en ontwikkelen, is het van cruciaal belang op je eigen kompas te leren varen. Zelfs wanneer een keuze achteraf niet resulteerde in wat je ermee beoogd had. In bijna alle gevallen brengt het je toch weer een stap verder. En focus vooral op datgene wat er wel goed is gegaan.”

Er is geen goed of fout. Probeer uit het oordeel te blijven. Alle ervaringen zijn een bijdrage aan jouw ontwikkeling.

Zelfkritiek

“Veel mensen zijn nogal kritisch naar zichzelf”, vertelt Carin. “We zijn vaak  goed in het positief stimuleren en opbeuren van anderen, maar naar onszelf zijn we snoeihard. Wees je bewust van je eigen gedachten en pak de regie door te focussen op datgene waar je juist trots op bent.”

Bepaal zelf je eigen koers

Zelfregie betekent ook vertrouwen op jouw eigen intuïtie en keuzes. “Anderen zijn geneigd om hun angsten op jou te projecteren. Natuurlijk is het goed om te luisteren naar wat ze te zeggen hebben, maar jij bepaalt uiteindelijk zelf wat je ermee doet.

Toen ik ooit besloot om uit een baan te stappen, omdat ik er niet gelukkig van werd, hadden mensen daar een mening over. Vooral over het ‘risico’ wat ik nam als kostwinner en moeder van twee kinderen. Voor mij was het op dat moment de beste keuze, die mij uiteindelijk heeft gebracht waar ik nu sta.”

Geef tien mensen dezelfde omstandigheden en ze gaan er alle tien anders mee om

Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk dus overal

“Pas als je een deur echt achter je durft te sluiten, gaan er nieuwe  deuren voor je open. Dat dat best spannend is, staat buiten kijf. Zo is het ook met het mobiliteitsdienstverband. Het is een prachtige kans om je loopbaan een mooie nieuwe richting te geven.”

Pak net als Carin de regie over jouw leven. Onze mobiliteitsadviseur helpt je graag op weg.

Neem contact op met Carin:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.