Referentie:
“Mijn interim-opdracht bij de gemeente Utrecht was een perfecte match”

Professional Herman van Loo

“Mijn interim-opdracht bij de gemeente Utrecht was een perfecte match”

Herman van Loo, senior adviseur Bedrijfsvoering, kiest in 2021 na een mobiliteitsdienstverband van ABGL voor zelfstandig ondernemerschap. Met een eerste interim-opdracht via Geerts & Partners maakt hij een vliegende start bij de gemeente Utrecht.

 

Herman: “In de eindfase van mijn mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners diende de interim-opdracht als senior adviseur Bedrijfsvoering bij de griffie van de gemeente Utrecht zich aan. Een opdracht die op mijn lijf geschreven was vanwege mijn eerdere ervaring als directeur Bedrijfsvoering. Nu kon ik aan de slag bij de op drie na grootste gemeente van Nederland. Een unieke kans waar ik met veel enthousiasme aan begon.”

Vlotte gemeenteraadswissel

Hij start in oktober 2021, kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. “Die datum was bewust zo gekozen. Het was mijn taak om de raadswissel vlekkeloos te laten verlopen. Zowel het afscheid van de huidige raad als de onboarding van de nieuwe ploeg bestuurders.”

Onboarding

Het grootste deel van de opdracht was de onboarding van de nieuwe raads- en fractieleden. “Voor een deel ging het om nieuwe medewerkers, er kwamen na verkiezingen drie nieuwe fracties in het gemeentebestuur. Daarnaast waren er wisselingen bij de partijen die al in de gemeenteraad zaten. De nieuwe fractie- en raadsleden maakte ik wegwijs binnen het gemeentehuis. Een brede taak: ik organiseerde bijvoorbeeld ook het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers, dat ging bijvoorbeeld over het bestuurlijk werk van de gemeente. Ook ondersteunde ik op facilitair gebied: ik regelde kantoorruimte, laptops, telefoons, vergaderruimte en meer van dat soort praktische zaken. Toen die opdracht klaar was, legde ik samen met de betrokken afdelingen alle afspraken hierover vast. Zodat processen en procedures bij een volgende raadswissel soepel verloopt.”

Opzet bedrijfsbureau

Hermans laatste opdracht was de opzet van een bedrijfsbureau. “Dit maakte de cirkel rond. Want door de opzet van deze afdeling, zorgt de gemeente ervoor dat raadswissels in de toekomst gesmeerd lopen en dat kennis en processen geborgd zijn.”

Zachte lading, persoonlijk contact

Herman kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn eerste interim-klus. “Door de omvang van mijn opdracht kon ik structureel bijdragen aan de dienstverlening van de gemeente Utrecht. Werken via Geerts & Partners ervaarde ik ook als bijzonder positief. De begeleiding na mijn mobiliteitsdienstverband zorgde voor een zachte landing bij de gemeente. Ik kreeg regelmatig een telefoontje om te vragen hoe het ging. Als ik zelf vragen had, was hulp nooit ver weg. Een interim-adviseur van Geerts & Partners kwam nog een keer lunchen op het gemeentehuis om bij te praten. Het persoonlijk contact en de betrokkenheid waardeer ik heel erg.”

Uitkijken naar de volgende opdracht

Zelfs na afronding van zijn opdracht via Geerts & Partners merkte Herman de kracht van de bemiddelaar. “Ik deed erna nog een kortdurende interim-opdracht, zonder bemiddeling. Dat was een heel ander verhaal. Daardoor realiseerde ik me hoe veel beter, gemakkelijker en professioneler het is om te werken via een bureau. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar mijn volgende opdracht.”

Neem vrijblijvend contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.