Referentie
Professional Ellen Covers

Hoe is het nu met… Ellen Covers

Ellen Covers werkte drieëntwintig jaar voor dezelfde gemeente toen ze het besloot om weg te gaan. Ze was daar ondersteuner van leidinggevenden en begeleider van intervisiegroepen. Omdat de functie die ze wilde van een-op-een-coach en teambuilder niet bestond, kwam ze bij het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners terecht. “Ik wilde in loondienst gaan werken én mijn eigen bedrijf verder opzetten. Door de komst van corona liep dit helaas heel anders.”

 

Alle deuren gingen dicht

Ellen wilde tijdens het mobiliteitsdienstverband haar eigen bedrijf starten en tegelijkertijd in loondienst werken, zodat ze de zekerheid van inkomen had. Het eigen bedrijf zou ze dan steeds verder uitbreiden. Ellen: “Maar toen brak corona uit. Ik was bijna vijf maanden in dienst bij Geerts & Partners en stond op het punt om ‘uit te vliegen’, maar alle deuren gingen letterlijk voor me dicht. Ik ben toen vooral digitaal gaan netwerken en maakte veel wandelafspraken, ook met Geerts & Partners. Ik kwam erachter dat ik nu geen eigen bedrijf moest starten, maar dat ik graag wilde werken als re-integratieadviseur of loopbaanregisseur.”

Nooit verwacht in de WW te komen

Het einde van haar mobiliteitsdienstverband in november kwam snel in zicht en Ellen moest een WW-uitkering aanvragen. Ellen: “Ik had nooit verwacht in de WW te komen. Als ik dat had geweten, was ik het mobiliteitsdienstverband misschien niet aangegaan.” De hele situatie heeft Ellen uiteindelijk wél op een betere plek gebracht. “Bij het UWV vroegen ze me of de functie van Adviseur Werk bij hen niet iets voor me was. Ik had nooit aan het UWV als werkgever gedacht en bekeek wat de functie inhield. Ja, dat was eigenlijk precies in lijn met wat ik zocht: een mooie functie waarin ik veel van mijn kennis en ervaring kwijt kan. Ik solliciteerde en kreeg de baan.”

UWV als werkgever

Het gaat nu heel goed met Ellen, zo vertelt ze. “Ik ben heel bij met het UWV als werkgever. Er is veel aandacht voor het personeel, zoals ruimte om je te blijven ontwikkelen en mogelijkheden om door te groeien. Ik ben ook met veel aandacht ontvangen en ingewerkt.” Dankzij de daling van de werkloosheid, is het nog onduidelijk of het jaarcontract van Ellen verlengd wordt. “Het liefst blijf ik hier, maar omdat het nog niet duidelijk is, ben ik alvast aan het rondkijken. Ik maak me er gelukkig niet druk om.”

Terugkijken op het mobiliteitsdienstverband

Ellen kijkt dankzij ‘de onhandige timing’ positief terug op de tijd bij Geerts & Partners, met een kritische kanttekening. “Ik denk soms dat ik te positief en te actief was, waardoor ze hebben gedacht: Ellen redt zich wel. Ik had graag wat meer sturing gehad. Ik heb hier in ieder geval van geleerd dat ik op tijd moet aangeven wat ik nodig heb. Gelukkig lukt dit nu goed bij mijn huidige werkgever.”

 

Dankzij Geerts & Partners heeft Ellen meer zelfvertrouwen gekregen. Ellen: “Ik heb geleerd dat ik altijd mezelf mag zijn en blijven. En dat ik vragen moet stellen als ik die heb. Het leuke is dat wat ik leerde, ik nu ook inzet in gesprekken met klanten van het UWV. Omdenken, denken in mogelijkheden; ik probeer klanten zo ‘mee op reis’ te nemen. Ook maak ik hen bewust van wat ze zelf kunnen doen en dat ze moeten aangeven wat ze nodig hebben. Dit heb ik echt van en bij Geerts & Partners geleerd.”

Neem contact op met Geerts & Partners

Wil je meer weten over het mobiliteitsdienstverband?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.