Referentie:
“Er moest gewoon iets gebeuren”

Professional Jacqueline Overmars

“Er moest gewoon iets gebeuren”

Jacqueline Overmars werkte als hrm-adviseur bij de gemeente Purmerend. De laatste tijd voelde ze zich niet meer gelukkig op haar werkplek. Of zoals ze zelf zegt: “Ik voelde me niet prettig. Er moest gewoon iets gebeuren.”

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Na gesprekken met haar leidinggevende viel de keus op een mdv-traject bij Geerts & Partners. Ze begon op 1 oktober 2016, met een contract voor negen maanden.

Een vliegende vaart

Die negen maanden gebruikte Jacqueline optimaal. In de laatste maanden van haar werk voor de gemeente oriënteerde ze zich op de mogelijkheden voor een andere loopbaan. Ze wist wat ze wilde, waardoor ze niet lang na hoefde te denken over een nieuwe stap: jobcoach worden. Ze begon al na een maand met de opleiding. Daarnaast liep ze stage; haar stageplaats had ze via haar eigen netwerk gevonden. Begeleiding om los te komen van haar oude werkplek had ze niet nodig, wel had ze een of twee gesprekken met een loopbaancoach over ‘het vak’. En ze sprak geregeld met haar begeleidster Annemieke Kaspersen. Aan die gesprekken heeft ze veel gehad: “Annemieke is een goede gesprekspartner. Ze gaf me vaak weer nieuwe inzichten door de juiste vragen te stellen.”

Ik voel me een stuk gelukkiger. Goede keus!

Netwerken

Eigenlijk had Jacqueline het gewoon razend druk met studie en stage. Maar toch gebruikte ze haar tijd bij Geerts & Partners ook om aan haar netwerk te werken. Te praten met mensen over mogelijkheden bij hun organisatie of bedrijf. Jezelf laten zien en horen. “Mensen maken daar graag tijd voor vrij.” En ook binnen haar studie heeft ze leuke contacten gekregen.

In mei 2017 mocht ze haar diploma als jobcoach in ontvangst nemen, en een maand later had ze –via het netwerk van een coach uit haar netwerk – al een nieuwe baan, bij Refrisk jobcoaching en re-integratie. Die is haar dus op het lijf geschreven. Hoewel: een klein minpuntje vond ze aanvankelijk dat ze “niet op een plek komt waar ze collega’s ontmoet”, omdat ze van huis uit werkt. Dat miste ze erg. Maar ze is er nu aan gewend – en het is ook wel heel fijn om je eigen tijd in te delen. En bovendien: “je kan je collega’s altijd bellen.” Andere mensen ontmoet ze bij het netwerken volop.

Goede keus

De switch van een vaste baan naar de ongewisheid van een tijdelijk dienstverband en een opleiding was heel spannend. En financieel is ze er wat op achteruit gegaan. Maar ze is intens tevreden over de stap: “Ik voel me een stuk gelukkiger. Goede keus!”

 

Bekijk alle cases

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.