Referentie
Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg

Geerts & Partners begeleidde de werving en selectie voor Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg

Begin 2020 kwamen er twee functies vrij bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Binnen een korte tijd moesten de functie voor directeur en lid van de Raad van Commissarissen gevuld worden. Leo Urlings, voorzitter van de raad, was verantwoordelijk voor het proces. Ondanks dat OML officieel onder de private sector valt, vloog hij Geerts & Partners in voor het werving- en selectieproces. “De samenwerking verliep vlekkeloos.

Samenwerking met meerdere partijen

Sander Geerts startte het werving- en selectieproces voor het lid Raad van Commissarissen samen met HRTouchpoints: een platform voor verschillende HR-vraagstukken. Leo: “We kozen ervoor om ook HRTouchpoints in te schakelen, omdat het actief is in de private sector in Limburg. De kennis die Geerts & Partners en HRTouchpoints inbrachten zorgde voor een goede balans. Beide bureaus wisselden transparant informatie uit waardoor ze goed van elkaar op de hoogte waren.”

Doordat Geerts & Partners het voortraject van het selecteren van kandidaten op zich nam, konden wij objectief het gesprek met de kandidaten in.

Verschillende belangen

“OML werkt in een complex speelveld, omdat we te maken hebben met vijf gemeentes en leden van de Raad van Commissarissen. Zij hebben allemaal hun eigen belangen. We kozen voor externe partijen die ervoor zorgden dat het proces objectief verliep.” Die objectiviteit en professionaliteit vond Leo bij Geerts & Partners.

Wervingsprofielen opstellen

Zowel Geerts & Partners als HRTouchpoints adviseerden over de zogenaamde soft skills, zoals het hebben van empathisch vermogen als ook over de zakelijke instelling van kandidaten. “Zeker voor het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen is het belangrijk dat hij of zij bij het team past. En de directeur heeft kennis nodig over besluitvorming van gemeentes, maar moet ook met verschillende gemeentes overweg kunnen. Door Sander’s kennis van gemeentes en provincies zag hij direct aan iemands CV of de persoon bij ons paste.”

Spoedig proces

Leo kijkt tevreden terug op het proces. “Ik vind dat beide partijen zich professioneel en flexibel opstelden. Niemand had moeite met de strakke planning en iedereen hield zich aan de afspraken. Dat waardeer ik erg.”

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Esther Janssen helpt je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.