Referentie:
De mensgerichte visie van Geerts & Partners is ook mijn visie

Samenwerkingspartner Joke Huisman

De mensgerichte visie van Geerts & Partners is ook mijn visie

Joke Huisman is zelfstandig psycholoog-coach en werkt ook in opdracht van Geerts & Partners . Hier heeft ze net haar eerste coachingstraject afgerond. Joke kijkt met een positief gevoel terug: “Ik en Geerts & Partners zitten op dezelfde lijn. Geerts & Partners zet de mens ook voorop; daarin zijn zij echt onderscheidend.”

Allemaal hetzelfde belang

Tijdens haar coachingstrajecten helpt Joke de kandidaten weer op weg. Joke: “Iemand in een mobiliteitstraject heeft soms een nare periode achter de rug en dan is het fijn dat je de ruimte krijgt om werk te zoeken dat écht bij je past. Dat willen Geerts & Partners en ik ook. We hebben dus allemaal hetzelfde belang en dat is fijn samenwerken. Als een kandidaat ergens terechtkomt waar hij of zij zich prettig voelt, is dat een win-winsituatie.”

Joke vertelt verder: “Het begin van een mobiliteitstraject kan een onzekere fase zijn voor de kandidaat. Geerts & Partners en ik vinden het belangrijk dat iemand na een nare situatie eerst weer vertrouwen krijgt in zichzelf. Gelukkig geeft Geerts & Partners die tijd ook. Hoe vaker mensen hun verhaal kunnen vertellen, hoe beter ze kunnen verwerken wat er gebeurd is. Tijdens het coachingstraject komt iemands verhaal zeker aan bod, maar we kijken ook naar iemands persoonlijkheid en onderzoeken welk werk of welke omgeving daarbij matcht.”

Vrijheid om eigen coachingsmethodiek te bepalen

Tijdens de coaching heeft Joke natuurlijk af en toe contact met Geerts & Partners over de voortgang. “Voor mijn coaching werk ik met wetenschappelijk getoetste vragenlijsten zoals een betrouwbare en valide persoonlijkheidsvragenlijst en interessevragenlijst. Van Geerts & Partners krijg ik alle vrijheid om mijn eigen methodieken te gebruiken. Dat is echt niet overal zo. Natuurlijk geef ik van tevoren wel aan hoe ik ga coachen, maar het is heel fijn dat ik niet verplicht ben om bijvoorbeeld met commerciële meetinstrumenten te werken.”

Andere mobiliteitsbureaus minder gericht op de mens

Joke leerde Geerts & Partners kennen toen zij voor een gemeente werkte. “Ik werkte als hr-adviseur en loopbaancoach voor de gemeente en had een collega die een mobiliteitstraject zocht. Het contact dat ik had met verschillende mobiliteitsbureaus was zakelijk, gericht op de organisatie en minder op de mens. Alle bedrijven die ik sprak, waren erop gebrand de medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag te krijgen.”

Geerts & Partners gericht op medewerker

In dezelfde periode nam de adviseur van Geerts & Partners toevallig contact op. Joke: “Ik kende Geerts & Partners toen niet. In principe houd ik niet van acquisitie, maar het gesprek met Marieke was zó anders. Marieke was juist heel erg gericht op de medewerker. Ze benoemde bijvoorbeeld dat je iemand de tijd moet geven om alles wat gebeurd is achter zich te laten. En dat het belangrijk is om verschillende dingen uit te proberen tijdens een mobiliteitstraject, om te kijken wat echt bij je past en waar je blij van wordt. Deze visie van Geerts & Partners deel ik. Vanaf dat moment had ik Geerts & Partners op mijn netvlies. Ik adviseer mensen altijd contact op te nemen met meerdere bureaus, maar in ieder geval ook met Geerts & Partners .”

Eigen coach kiezen

Na nog een korte tijd voor een andere gemeentelijke organisatie te hebben gewerkt, besloot Joke voor zichzelf te beginnen. Ze werd door een oud-collega gebeld die in een mobiliteitstraject zat bij Geerts & Partners . Joke: “Bij Geerts & Partners krijg je een coach toegewezen, maar je mag ook je eigen coach kiezen. Het was erg leuk dat deze medewerker door mij gecoacht wilde worden én dat Geerts & Partners daar mee akkoord ging.”

Ook geïnteresseerd in samenwerken met Geerts & Partners ?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.