Referentie:
Zij-instromer Cees Kersten: van veiligheidsregio naar klaslokaal

Professional Cees Kersten

Zij-instromer Cees Kersten: van veiligheidsregio naar klaslokaal

Cees Kersten (57) werkte bij de brandweer in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, maar raakte in januari 2021 zijn baan kwijt. Wat nu? Zijn oude werkgever bood hem de mogelijkheid om met hulp van Geerts & Partners het antwoord op die vraag te vinden.

Cees zit inmiddels in rustiger vaarwater en volgt als zij-instromer de opleiding tot mbo-leraar. “Ik had nooit verwacht mijn baan te verliezen. En ook niet dat ik me op deze leeftijd nog zou laten omscholen. Maar ik heb het toch mooi gedaan. Deze stap had ik echt nodig.”

Waar ligt je hart?

Cees werd gekoppeld aan loopbaanregisseur Robin Abma. Ze hadden direct een fijne klik. Al wandelend door plaatsen als Enkhuizen en Harderwijk voerden ze lange, goede gesprekken. Langzaam kwamen ze tot de kern: je moet nog zo’n tien jaar werken, waar ligt je hart?

 

Steeds vaker kwamen die gesprekken uit op de mogelijkheid om les te gaan geven. Dat vond Cees altijd al leuk; vroeger was hij zeilinstructeur en hij gaf ook jarenlang trainingen in het oefencentrum voor bedrijfsbrandweren. Het onderwijs in, dat werd het plan.

Cees vond op latere leeftijd als zij-instromer nieuw werkgeluk

 

De schoolbanken

Cees volgt nu als zij-instromer de opleiding tot bevoegd mbo-leraar. Met zijn relevante werkervaring en hbo werk- en denkniveau kan hij deze opleiding in één jaar voltooien. Cees loopt praktijkstage bij het mbo in Amersfoort, waar hij lesgeeft aan toekomstige beveiligers. De kennis en kunde uit zijn jaren bij de brandweer komen hier uitstekend van pas.

 

Hij vindt steeds meer zijn draai voor de klas. Hoe hij is als leraar? “Ik ben rustig, luister goed en ben benaderbaar. Leerlingen stappen makkelijk op me af. Ik vind het leuk als ze met verhalen naar me toekomen.” Morgen weer lesgeven? “Nee, morgen moet ik zelf de schoolbanken in.”

Durf die andere afslag te nemen. Laat je niet tegenhouden door het onbekende of twijfels.” – Cees Kersten

Toekomstperspectief

Het was een pittig traject, maar terugkijkend is Cees blij dat Geerts & Partners en Robin op het juiste moment op zijn pad kwamen. Het hielp hem om zijn situatie vanuit een ander perspectief te beoordelen en te stoppen met dat alsmaar twijfelen aan zichzelf. “Robin stelde me de juiste vragen, waardoor ik mijn gedachten kon ordenen en ging denken in kansen en mogelijkheden. Het was fijn om weer vooruit te kunnen kijken.”

Nieuwsgierig of Zij-instroom iets voor jou is?

Lees hier meer

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.