Referentie:
Werknemer en Werkgever voelen zich gehoord door Geerts & Partners

Gemeente Coevorden

Werknemer en Werkgever voelen zich gehoord door Geerts & Partners

Toen de functie van René Jonkman wezenlijk veranderde en dat niet meer bij zijn kwaliteiten paste, wilden hij en gemeentesecretaris Beatrijs de Vries dat beide partijen zo goed mogelijk uit elkaar gingen. Want na het op orde brengen van de bedrijfsvoering in Coevorden en drie jaar samenwerken aan een nieuwe opdracht, gooi je niet ineens de deur achter je dicht. Geerts & Partners was de partij die hen beide hielp met een mobiliteitsdienstverband.

Het past niet meer

“René en ik gingen samen de opdracht aan om meer verbinding te creëren tussen de gemeente en de samenleving. Daar zetten we ons volledig voor in”, aldus Beatrijs. Maar de opdracht bleek niet aan te sluiten bij René’s profiel. En er zat haast achter. Investeren in een traject waar te weinig tijd was om zich te ontwikkelen, zag René niet zitten.

De beste uitkomst

Makkelijk was het niet om René te laten gaan, ook al wilden ze dit allebei. Maar samen zochten ze wel naar de beste uitkomst. “Drie jaar lang hebben we met veel plezier samengewerkt en René heeft veel voor de gemeente betekent. Dan laat je iemand niet zomaar vallen als de vraag verandert.”

Een nieuwe stap maken binnen de gemeente Coevorden bleek lastig. Een nieuwe bijpassende functie lag niet voor het oprapen. Daarom zochten ze bij andere externe partijen.

René koos zelf voor Geerts & Partners. Voor hem was het essentieel dat het bureau een goed netwerk had, zodat hij weer aan nieuw werk kon komen.

Alle belangen in acht

De onderhandelingen over de invulling van René’s mobiliteitsdienstverband voerden Beatrijs en René niet direct met Geerts & Partners. Dat deden anderen voor hen. “Er was geen sprake van haat en nijd. Dat wilden we graag zo houden. Daarom schoof er namens ons een collega van P&O aan tafel. En René schakelde daar een adviseur voor in.”

Wat Beatrijs het meeste waardeert van Geerts & Partners is hoe belangen van de gemeente én van René werden behartigd.

“Ook al kan je het goed met elkaar vinden, er zitten partijen met tegenstrijdige belangen aan tafel. Geerts & Partners luistert naar ieders voorwaarden en reageert op de snelheid die gepast was. We wilden uiteraard dat René én de organisatie zo snel mogelijk duidelijkheid hadden.”

Potentie

Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat René een mobiliteitsverband van anderhalf jaar wilde. “Dat leek ons erg lang. Hij heeft genoeg potentie om binnen een half jaar weer aan de bak te kunnen. Een lastige kwestie waar we een prettige middenweg in vonden met behulp van Geerts & Partners.”

Dat René genoeg potentie had om een nieuwe baan te vinden, bleek inderdaad. Nog voordat zijn mobiliteitsdienstverband van start ging, vond hij samen met Geerts & Partners al nieuw werk. Lees René’s verhaal

“Mocht er zich nogmaals zo’n situatie voordoen bij de gemeente Coevorden dan benader ik zonder twijfel Geerts & Partners weer. Ik heb vertrouwen in hun kunnen en waardeer de persoonlijke aanpak van Geerts & Partners heel erg. Onze belangen werden net zo in acht genomen als die van René. Dat voelde erg fijn.”

Wij helpen werknemer en werkgever bij een mobiliteitsdienstverband

Lees meer over het mobiliteitsdienstverband