‘De inzet van jonge talenten heeft meerwaarde gehad voor ons’

Griffier Iroy verwelkomde twee talenten van het Talent-programma van Geerts & Partners

Voor organisaties in de publieke sector is het vinden van gemotiveerd en getalenteerd personeel niet eenvoudig. Vergrijzing en een krappe arbeidsmarkt zorgen voor uitdagingen. Het Talent-programma van Geerts & Partners biedt de oplossing. Griffier Iroy Konings verwelkomde twee talenten van dit programma en is enthousiast. Iroy: “Het mes snijdt aan twee kanten. Wij geven deze jonge talenten een kans; zij brengen een frisse blik en nemen ons werk uit handen. Win-win!” 

Sommige functies leer je vooral in het werkveld. Geerts & Partners snapt dat. Het Talent-programma van Geerts & Partners is er speciaal voor organisaties in de publieke sector. Het programma werft en selecteert talenten voor verschillende domeinen, leidt ze op én zorgt voor professionele begeleiding en coaching. Dankzij professionele talentmanagers en concrete leerlijnen van het Talent-programma worden de talenten heel gericht klaargestoomd voor het werkveld en de opdracht. Zodat ze bij iedere organisatie beslagen ten ijs komen. 

Van selectie tot succes 

Als griffier bij de gemeenteraad in Vlaardingen staat Iroy Konings aan het hoofd van de griffie, bestaande uit twee senior raadadviseurs (en beiden ook plaatsvervangend griffier), een junior raadsadviseur en een griffiemedewerker. Bij de griffie waren de afgelopen maanden twee talenten van het Talent-programma van Geerts & Partners werkzaam. 

Dankzij een nauwkeurig selectieproces door Geerts & Partners kon Iroy twee jonge professionals welkom heten die uitstekend binnen het bestaande team pasten, en daarnaast ook over de benodigde kennis en ervaring beschikten om direct bij te dragen aan de organisatie. De goede match zorgde ervoor dat de talenten al snel onderdeel van het team waren en op concrete projecten gezet konden worden.  

Nieuw talent aan boord 

In het verleden deed de griffie al positieve ervaringen op met detachering vanuit Geerts & Partners (toen nog ABGL). Iroy: “Toen ik hoorde van het Talent-programma had ik daar wel oren naar. Ik heb hier meer dan genoeg werk liggen. Nieuwe talenten die het spel van de lokale politiek snappen, waren dus zeker welkom.” 

De twee jonge professionals ondersteunden bij de dagelijkse primaire processen van de griffie. Daarnaast zetten ze hun tanden in concrete opdrachten. “Ze deden onder meer onderzoek naar raadscommunicatie in relatie tot de griffie en naar de eventuele toegevoegde waarde van de regeling risicovolle projecten binnen onze gemeente”, legt Iroy uit. “Het resultaat is dat we, naast ondersteuning bij de dagelijkse gang van zaken, nu een hapklaar plan én een concreet advies op de plank hebben liggen waar we direct iets mee kunnen. Dat is heel waardevol.” 

Springplank 

Iroy vindt het belangrijk jonge talenten de kans te geven werkervaring op te bouwen. “Ik kreeg zelf ook ooit die mogelijkheid en dat heb ik altijd enorm gewaardeerd. Nu doe ik dat graag terug voor anderen. Als ik het praktisch kan regelen binnen de gestelde randvoorwaarden, dan sta ik er altijd voor open om jonge professionals de kans te geven om praktijkervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen.” Hij moet lachen. “Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi als ik ze op deze manier enthousiast kan maken voor het vak!” 

Als griffie heb je de morele verantwoordelijkheid om ook de toekomstige generatie de mogelijkheid te geven om zich te ontwikkelen, vindt Iroy. Dat kan op deze manier. Andere organisaties kan Iroy het ook zeker aanraden om deel te nemen aan het Talent-programma van Geerts & Partners. “Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug en zou het zo weer doen.” 

 

Benieuwd wat jong talent voor jouw organisatie kan betekenen?

 

Lees hier meer over het Talent-programma
Of neem direct contact op.
 

Neem contact op met Joachim van Hees

Wil je meer weten over het talent-programma?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement