Referentie:
Vanuit een baan als ambtenaar voor jezelf beginnen

Professional Johan

Vanuit een baan als ambtenaar voor jezelf beginnen

Door de flexibele constructie die Geerts & Partners biedt, durfde Johan te stoppen als ambtenaar en voor zichzelf te beginnen.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Stoppen als ambtenaar om dromen na te jagen

Een half jaar geleden besloot ik te stoppen als ambtenaar om voor mezelf te beginnen. Ik heb 25 jaar ervaring met het managen van overheidsinstanties. Onder andere als Sectiehoofd Bouwtoezicht en Milieu-inspectie voor de gemeente Zwolle en in mijn laatste functie als directeur van de omgevingsdienst Twente.

Wanneer ik een stukje grond zie en de plannen hoor van verschillende ondernemers dan ratelt het direct bij mij. Is het haalbaar voor de gemeente, is het realistisch wat betreft exploitatie en hoe zit dat met de beoogde winst? Op dit soort vlakken wil ik begeleiden: van het tekenwerk tot de juridische kant.

Geerts & Partners begeleidt de overstap

Gelukkig kwam ik in aanraking met Geerts & Partners toen het plan in mijn hoofd steeds meer vorm kreeg. De constructie via Geerts & Partners zorgt voor een heel zachte overgang van een vaste baan volop garanties, naar de totaal onzekere situatie van een zelfstandige.

Mijn onderkomen bij Geerts & Partners betekent dat ik op alle vlakken wordt ondersteund in de weg naar het ondernemerschap terwijl ik daarnaast als interim manager werk voor de Gemeente Wierden.

Ik ontvang een maandelijks salaris en alles wat daarnaast wordt verdiend investeer ik in mijn eigen bedrijf

Behoud van maandelijks salaris

Ik ontvang een maandelijks salaris en alles wat daarnaast wordt verdiend investeer ik in mijn eigen bedrijf. Hiermee kan ik straks op eigen benen staan en wanneer de markt echt positief reageert op mijn bureau, misschien zelfs investeren.

Om er een succes van te maken, krijg je een coach toegewezen. In het begin zag ik haar intensiever dan nu. Wanneer ik vragen heb vanuit het werkveld neem ik gewoon contact op. Ik leerde hoe je mensen benadert vanuit hun interesses en op welke manier je iemand kunt aanspreken om de aandacht te pakken. Iedereen zit immers anders in elkaar.

Door hun kennis wordt de mijne verbreed

Geerts & Partners heeft mijn wereld verbreed. Ik verwonder me over zaken en leer fantastisch veel. Binnen hun netwerk ontmoet je mensen zoals jijzelf waarmee je een band kunt opbouwen. Zo is deze periode onder de vleugels van Geerts & Partners absoluut goed geweest voor mijn carrière.

Ik zou iedereen adviseren een traject zoals mobiliteitsdienstverband in te stappen. Al begin je alleen met loopbaanbegeleiding. Je krijgt er zoveel voor terug. Rust en kansen om financieel alles op orde te krijgen. Plus het werken met coaches die je commerciële kennis en inzichten geven: dat maakt je in ieder gesprek sterker.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement