Adviseur mobiliteit Carin Meijer wordt vitaloog om nog meer uit zichzelf te halen

Door: Carin Meijer

Geerts & Partners wordt ingeschakeld op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe richting in jouw loopbaan. Dat kan om verschillende redenen zijn. Als senior adviseur mobiliteit bied ik mensen nieuw perspectief. Tijdens een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners krijgen ze de gelegenheid om gebeurtenissen een plek geven, zelf de regie over hun leven terug te pakken en hun eigen kracht te herontdekken.

Om de kandidaten zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen, is het van belang dat ik zelf ook in ontwikkeling blijf. Zo startte ik onlangs met de post-HBO opleiding tot vitaloog.

Opleiding vitaloog

Als vitaloog richt jij je op het algehele welzijn van een individu. De opleiding stimuleert zelfleiderschap en leert je hoe je personen verder kunt helpen op persoonlijk- en werkniveau. Onder andere met behulp van de vitaliteitsschijf van vijf. Er wordt vanuit de schijf van vijf gekeken naar de aspecten:

  • Zelfbewustzijn
  • Fysiek
  • Mentaal
  • Sociaal
  • Spiritueel

Door te kijken naar elk aspect van iemands leven, ontstaat er met behulp van de vitaloog een duurzame gedragsverandering.

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Persoonlijke groei is een rode draad in mijn leven. Ik leef vanuit de houding van het ‘niet weten’. Hierdoor heb ik geleerd om met een open blik naar mensen en situaties te kijken. Omdat ik dichtbij mezelf blijf, nodig ik daarmee de ander uit dat ook te zijn. Hierdoor ontstaan er als vanzelf hele mooie gesprekken.

Manier van coachen als vitaloog

Het bekijken van het grote geheel: daar was ik al mee bezig. Ik kijk niet alleen naar de werksituatie van een kandidaat. Maar juist ook naar de persoon zelf en wat er speelt in zijn of haar leven. Toen ik een vriendin van mij hoorde praten over de opleiding vitaloog via Vitacademie waar aspecten als voeding, beweging, omgeving en zingeving samenkomen, voelde het meteen goed.

Ruimte voor groei

De opleiding vitaloog is een feest van herkenning. Onlangs rondde ik de eerste module vitalogisch coachen succesvol af. Het is mooi om jezelf te leren omarmen vanuit alles wat je bent en daarin eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Er is moed voor nodig om werkelijk te willen voelen hoe kwetsbaar en tegelijk krachtig je bent. En volmondig ‘ja’ tegen jezelf te durven zeggen. Ook tegen de perfecte imperfecties. Dat is niet altijd gemakkelijk. Maar brengt wel groei. Zie het als een rozenstruik. Wanneer je de rozen eraf knipt, kun je erop vertrouwen dat de struik weer tot bloei komt.

Een leven lang leren;

Inmiddels ben ik drieënhalf jaar senior adviseur mobiliteit bij Geerts & Partners. Ik geloof dat ik nooit ben uitgeleerd. Daar staat Geerts & Partners ook voor. Daarom past deze baan zo goed bij mij en werk ik er vanzelfsprekend met heel veel plezier. Ik ben een dankbaar mens.

Zelf de regie pakken

Zoals wij bij Geerts & Partners onze kandidaten stimuleren om zelf de regie te pakken over hun loopbaan, zo stimuleer ik mezelf ook om dat te blijven doen. Daar krijg ik alle ruimte voor bij Geerts & Partners. En die vrijheid dat ik zelf bepaal wat voor mij werkt, maakt dat ik mijn baan als senior adviseur mobiliteit moeiteloos vormgeef. Met een enorme dosis (werk)geluk als resultaat. Als je een verandering wilt zien in de wereld of in mensen, wees dan zelf die verandering. Dat werkt.

Wil je hier meer over weten?

Neem contact op met Carin:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.