Mart wil raadsadviseur worden

Het Talent-programma van Geerts & Partners stoomt hem daarvoor klaar

Mart Swagemakers (30) is fan van het politieke speelveld bij gemeenten. Vanwege de dynamiek tussen gemeenteraad, college, ambtelijke organisatie en de lokale samenleving. Maar ook omdat er uiteenlopende onderwerpen samenkomen. En omdat hij bewondering heeft voor iedereen die zich vanuit zijn idealen inzet voor het algemeen belang van een gemeente. In die wereld zet hij via Geerts & Partners zijn volgende carrière stap.

 

Mart studeerde Bestuurskunde in Amsterdam en Rotterdam en rondt momenteel zijn master Beleid en Politiek af. Tijdens zijn studie deed hij al volop ervaring op als medewerker griffie bij twee Noord-Hollandse gemeenten. Maar zijn ambitie reikt verder: “Ik wil raadsadviseur worden. Om eventueel later de stap te maken naar griffier.” Om zijn ambitie waar te kunnen maken, volgt Mart het Talent-programma van Geerts & Partners. “Geerts & Partners sluit goed aan bij wat ik wil. Hier kan ik de juiste skills leren”, zegt hij.

Bewuste keuze

Mart kon ook bij andere detacheerders aan de slag, maar koos heel bewust voor Geerts & Partners. “Ik kon het meteen heel goed vinden met Joachim van Hees. De waarden, sfeer en cultuur van Geerts & Partners vind ik heel prettig en sluiten aan bij wat ik belangrijk vind. De mensen staan hier echt op nummer één. Je bent onderdeel van een geheel, maar Geerts & Partners kijkt daarnaast heel goed naar wat je als individu nodig hebt. Wat bij je past, wat je talenten en drijfveren zijn. Dit is een plek waar ik mezelf verder kan ontwikkelen.”

Mart omschrijft hoe dat maatwerk terugkomt in het Talent-Programma: “Iedere deelnemer krijgt een talentmanager toegewezen. Ook maak je enkele loopbaanscans. Daardoor krijg je, in combinatie met de expertise van Geerts & Partners, inzicht in jouw karaktereigenschappen. Wat je prettig vindt en wat niet. Wat jouw manier van werken is. Dat is heel verhelderend.”

Meteen aan de slag als raadsadviseur

In het Talent-programma volgt Mart sinds november 2023 verschillende modules en workshops. Tegelijkertijd ging hij meteen aan de slag als raadsadviseur bij de gemeente Aalsmeer. “Ik heb daar diverse taken. Zo was ik procesbegeleider bij de totstandkoming van een nieuwe gedragscode voor de gemeenteraad. Ben ik commissiegriffier van de commissie Maatschappij & Bestuur. Help ik mee bij het opzetten van een jongerenraad. En voer ik verder nog allerlei ad hoc taken uit die op de griffie voorbijkomen. Dat is ook het leuke aan het werken als raadsadviseur: geen dag is hetzelfde.”

Nieuwe invalshoeken

De modules en workshops van het Talent-programma sluiten naadloos aan op de praktijk in het werkveld, zegt Mart. Bovendien leert hij in het Talent-programma niet alleen van de ervaren trainers en coaches, maar óók van andere deelnemers. “Ze hebben allemaal een andere achtergrond, bijvoorbeeld als raadslid of als HR-medewerker in de publieke sector. Van hen leer ik vanuit een andere invalshoek naar vraagstukken te kijken.”

Unieke interactie

Met de ervaren professionals kan hij altijd sparren. “Dat zij de trainingen en workshops geven, is heel waardevol. Ik kan namelijk met hen écht de diepte in op bepaalde thema’s”, zegt Mart. “Als ik ergens tegenaanloop, bespreek ik dat, waardoor ik niet elke keer zelf het wiel hoef uit te vinden. Daarna breng ik de kennis meteen in de praktijk. Dat is een unieke interactie.”

Mart spart óók met de griffiers die bij Geerts & Partners in dienst zijn. Zo werkt hij niet alleen aan zijn huidige, nieuwe carrièrestap, maar ook alvast aan zijn eventuele volgende.

 

Zoek je ook een springplank naar een succesvolle loopbaan in de publieke sector?

 

Lees meer over het Talent-programma

Neem contact op met Joachim van Hees

Wil jij ook deelnemen aan het Talent-programma? Of ben je benieuwd wat wij voor jouw ontwikkeling kunnen betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement