Referentie professional
Matti Baggerman

Van Limburg naar Groningen voor dé interim-opdracht

Als je dé interim-opdracht hebt gevonden, komt het niet aan op een kilometer meer of minder reistijd. Daar weet Matti Baggerman alles van. Geerts & Partners vond voor haar een interim-opdracht bij het waterschap Noorderzijlvest in Groningen. Zelf woont ze in het noorden van Limburg. Even twijfelde ze, maar afstand doet er niet toe als je een fijne werkplek vindt.

Niet stilzitten

Ongeveer een jaar geleden stopte Matti met haar bedrijf dat gespecialiseerd was in sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Tijd voor een sabbatical, vond ze. Maar dat stilzitten bleek niets voor haar. “Ik begon mij na verloop van tijd toch te vervelen. Ik betrapte mijzelf erop dat ik vacaturesites afstruinde om te kijken of er interessante opdrachten tussen zaten.” Dus zocht ze verder, met behulp van Geerts & Partners. Om zichzelf te blijven uitdagen.

Van schippersfamilie naar Waterschap

“Ik kom uit een schippersfamilie, woon aan de Maas en heb stiekem altijd verlangd naar werken bij een waterschap. Toen Geerts & Partners de opdracht van omgevingsmanager bij het waterschap Noorderzijlvest in Groningen voorlegde, begon het meteen te kriebelen. Maar van Groningen naar Limburg is nogal een afstand. Ondanks dat de functie me op het lijf geschreven is, moest ik daar wel even over nadenken.”

Over de afstand heb ik goed nagedacht, maar het was uiteindelijk geen reden om deze kans te laten schieten. Als de juiste opdracht zich voordoet, speelt afstand geen rol meer.

Heen en weer

De ideale opdracht waar Matti naar op zoek was, moest rond de 24 uur zijn. Waterschap Noorderzijlvest bleek 36 uur. “Toen werd het heel serieus. Vijf dagen in de week op en neer reizen was geen optie. Dus zocht ik een appartementje voor de werkdagen. Zondagavond in de trein naar Groningen en op donderdagavond terug.

Dat deed ik een maand lang totdat het thuiswerken begon vanwege corona. Inmiddels mag ik weer twee dagen per week op locatie werken. Het appartement heb ik opgezegd en ingeruild voor een caravan op een camping in het Stadspark Groningen.”

Doen wat goed voelt

De grote afstand ziet Matti niet als een obstakel. Daarvoor vindt ze haar werk te leuk én zinnig. “Ik heb het gevoel dat mijn werk er toe doet, dat het maatschappelijk relevant is. Water is leven. Er staan ons fikse uitdagingen te wachten met de klimaatverandering, ik vind het fijn om aan oplossingen bij te dragen. Dat voelt voor mij heel goed.”

Thuis in Groningen

“Ik ben hier helemaal op mijn plek in Groningen. Ongeveer een maand nadat ik hier begon, kwam er eenzelfde opdracht in Limburg beschikbaar, letterlijk bij mij om de hoek. Toch wilde ik niet overstappen. Hier voel ik me thuis. In het team waarin ik werk, maar ook in de stad. Zelf kom ik uit het Westen, ben vrij direct. Dat botst wel eens in Limburg of Brabant. Hier kan ik helemaal mezelf zijn. Gewoon lekker direct.”

Zo doe je dat

Vanuit Limburg naar Groningen gaan was een weloverwogen beslissing en een goed voorbereide stap. Zo pakte Matti dat aan: “Natuurlijk heb ik het eerst thuis besproken. Ga ik wel, ga ik het niet doen. Maar mijn man staat er helemaal achter. Toen heb ik een appartement gezocht en spulletjes verhuisd naar Groningen. De afwisseling: het drukke Groningen en weer thuiskomen in een rustige plattelandsomgeving doet mij goed.”

“Inmiddels werk ik weer twee dagen in Groningen en de rest van de week thuis. Ik denk dat dat blijft. Thuiswerken is nu meer gewoon geworden. Het heeft ook veel voordelen. Mijn belangrijkste tip is: doe wat je uitdaagt en wat je leuk vindt. En kijk daarbij niet naar wat niet kan, maar naar wat de mogelijkheden zijn. Limburg, Groningen klinkt onmogelijk, maar dat valt best mee.”

Neem contact op met Cille

Vind net zoals Matti de interim-opdracht van je dromen. Geerts & Partners helpt jou daar graag bij.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.