Referentie:
“Dankzij Geerts & Partners kreeg ik de ruimte mijn kwaliteiten opnieuw te ontdekken”

Professional Edward van ’t Zelfde

“Dankzij Geerts & Partners kreeg ik de ruimte mijn kwaliteiten opnieuw te ontdekken”

Edward van ‘t Zelfde ontdekte met het mobiliteitsdienstverband opnieuw zijn kwaliteiten. Lees waarom hij weer helemaal op zijn plek zit bij de gemeente.

 

Geschikt voor jou? Doe de check

 

Bij Edward van ‘t Zelfde viel er een last van zijn schouders toen hij stopte als beleidsmedewerker Verkeer en Verkeersveiligheid “Op een gegeven moment zat ik niet lekker meer in mijn vel. Onder andere door de te formele werksfeer besloot ik te stoppen, ondanks de goede relatie die ik had met mijn collega’s. In het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners herontdekte ik mijn kwaliteiten.”

Te hoge werkdruk met formele sfeer

De functie bij de gemeente leek Edward na zeven jaar werkervaring als verkeerskundige de uitgelezen kans om door te groeien. Zijn takenpakket werd uitgebreid met meer overleggen tussen ambtelijke apparaten en het bedenken van strategische oplossingen. Al snel bleek dat de organisatie niet bij hem paste. De formele werksfeer viel hem zwaar. Daarnaast miste hij de praktische kant van het werk als verkeerskundige.”

De werkdruk was te hoog. Daardoor had ik het gevoel dat de trein maar bleef rijden en ik de kans niet kreeg om erin te stappen.

Een duidelijk plan uitwerken

In overleg met de gemeente ging Edward een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners aan. “Ik was meteen enthousiast na het eerste gesprek en ging met frisse moed aan de slag om mijn kwaliteiten opnieuw te ontdekken. Mijn loopbaanregisseur en loopbaancoach begeleidden me hierin en gaven me alle ruimte. Ik kwam erachter dat ik als beleidsmedewerker ik het out of the box denken en sparren met collega’s miste.” Met de opgedane kennis ging Edward aan de slag om zichzelf terug op de arbeidsmarkt te plaatsen.

Door Geerts & Partners werden mijn kwaliteiten bevestigd en kreeg ik de kans goed stil te staan bij wat ik nou echt belangrijk vind.

Met nieuwe kennis sollicitatiegesprekken aangaan

“Geerts & Partners hielp me ook met verschillende workshops, zoals die over LinkedIn waar ik mijzelf beter leerde profileren. Vanaf het moment dat ik mijn profiel bewerkte, belde er ineens vijf bedrijven per dag. En ook de workshop ‘hoe krijg je meer energie’ was waardevol. Hier leerde ik hoe belangrijk uitstraling en kledingkeuze is bij het solliciteren. Daar stond ik voorheen niet eens bij stil. Deze nieuw kennis nam ik mee naar sollicitatiegesprekken.”

Ik had vroeger al ideeën om een keer bij een boswachter of uitvaartorganisatie mee te lopen. Geerts & Partners moedigde dit aan.

Onderzoeken van nieuwe functies

Edward greep de kans aan om te ontdekken wat hij wilde. Hij volgde een oriëntatie dag bij een opleidingsinstituut in de uitvaartbranche en hij liep een dag mee met een boswachter. “Maar met jonge kinderen is uitvaartbegeleiding lastig. En voor een baan als boswachter moest ik eerst een opleiding volgen, terwijl ik meteen wilde starten. Ik besloot daarom dat de functies op dit moment niet bij mijn leven passen, maar ik houd ze in mijn achterhoofd.”

”Bij mijn nieuwe baan krijg ik veel vrijheid”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Edward is opnieuw aan de slag als verkeerskundige. En dat voelt goed, vertelt hij. Hij staat weer dagelijks met zijn voeten in de klei en voert talloze gesprekken met burgers.

“Nu ik bij de gemeente Nieuwkoop werk, zit ik helemaal op mijn plek. Ik krijg de vrijheid om mijn werk op mijn eigen manier in te vullen en de werksfeer past perfect bij wat ik wil. De eerste werkdag was meteen raak. De manier waarop collega’s met elkaar omgingen was een wereld van verschil, niet te zakelijk en strak, maar losjes en recht voor zijn raap.”

Ontdek waar jouw kwaliteiten liggen dankzij onze coaching en workshops. Ontdek hier meer over het mobiliteitsdienstverband met Geerts & Partners.

 

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check

 

Bekijk alle cases

 

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.