Zo ziet solliciteren bij ons Jong Talent-programma eruit

Veel jonge talenten zetten dankzij het Jong Talent-programma van Geerts & Partners de stap naar een succesvolle loopbaan in het publieke domein. Met dit traineeship helpen wij het te oriënteren, te ontdekken en te ontwikkelen. Maar hoe kom je in ons programma? Hoe verloopt het sollicitatieproces? En hoe zien jouw eerste stappen in het traject eruit? Je leest het in dit blog.

Jong Talent is een programma voor kandidaten die aan het begin van een carrière in – of willen switchen naar – het publieke domein. Zij ontwikkelen zich onder begeleiding van een coach én combineren werken en leren.

De sollicitatie en het eerste contact

Bij ons vind je vacatures voor traineeships voor raadsadviseur, commissiegriffier en hr-consulent of adviseur. Na je sollicitatie bepalen wij op basis van je cv en motivatie of je past binnen Jong Talent. Zien we kansen voor jou, dan volgt een eerste online gesprek van ongeveer een uur.

Het eerste gesprek: nadere kennismaking

In dat gesprek leren we elkaar beter kennen, zo laagdrempelig mogelijk, informeel en op een persoonlijke manier. We zijn benieuwd naar jouw drijfveren en ambities. Waar je naartoe wilt groeien en wat je aanspreekt in het publieke domein. Maar we zijn ook benieuwd hoe je reageert op specifieke situaties op het werk, zoals een conflict of meningsverschil.

Wij vertellen je meer over hoe het Jong Talent-programma in elkaar steekt. Zoals over de drie leerlijnen die centraal staan: coachen op zelfontwikkeling, professionele vaardigheden en kennis over de organisatie. We kijken met je waar jij je in wilt ontwikkelen en naar jouw ambitie. Aan het eind van dit gesprek hebben wij en jij helder of Jong Talent echt iets voor je is. Zijn wij positief, dan nodigen we je binnen een week uit voor een tweede gesprek.

Het tweede gesprek

We nodigen je daarvoor uit op ons kantoor in Tilburg, waar je het team ontmoet. Dit gesprek voer je met andere collega’s dan het eerste gesprek. Dat doen we bewust, zodat meerdere collega’s een goed beeld van je krijgen en we zo beter kunnen bepalen hoe je bij ons past.

Dit gesprek is onder meer met een adviseur uit de regio waar jij vandaan komt. We willen je namelijk bij een opdrachtgever plaatsen op maximaal een uur rijden van je woonplaats. Met die regioadviseurs kijken we welke concrete opdrachten er in dat gebied zijn en waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Ook gaan we dieper in op hoe we het leerprogramma voor jou kunnen inrichten. Dit is een verdieping van de zaken die we in het eerste gesprek hebben doorgenomen. Dat inrichten is maatwerk. We bespreken welke skills je al hebt, waar je aan moet werken en hoe de leerlijnen en het trainingsaanbod daarop aansluiten. Maar ook wat je coach kan bieden en wat jij van de coach verwacht.

De eerste stappen in het Jong Talent-programma

Eenmaal aangenomen in het programma ontmoet je jouw coach, teken je je arbeidsovereenkomst en doe je de Talent Motivatie Analyse. Daarmee breng je in kaart wie je bent, wat je talenten en drijfveren zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten. Op basis daarvan maak je samen met je coach een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarin staat waar je nu staat, waar je over een aantal maanden wilt staan en wat ervoor nodig is om daar te komen. Ook bespreek je samen met onze opdrachtgever de concrete opdracht en welke verwachtingen jullie van elkaar hebben. Dit is de basis voor je (plan van) aanpak tijdens de opdracht.

En je gaat uiteraard concreet aan het werk voor de opdrachtgever, terwijl je tijdens het traject verschillende trainingen volgt en begeleid wordt door je coach. Met deze begeleiding en training werk jij gericht aan je ontwikkeling en zet je de volgende stap in je carrière. Ook zorgen we met schaduwmanagement in de vorm van een ervaren interim professional voor een inhoudelijk sparringpartner van Geerts & Partners. Zo kun je naast je buddy op de werkplek bij de opdrachtgever óók met inhoudelijke vragen terecht bij iemand van Geerts & Partners.

Contact

Wil je meer weten over het Jong Talent programma? Neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.