Referentie:
“In een nieuwe werkomgeving stappen; ik kreeg er veel energie van”

Professional Jan-Hein Boers

“In een nieuwe werkomgeving stappen; ik kreeg er veel energie van”

“Aarzel niet, volg je hart.” Met deze wijze woorden richt Jan-Hein Boers, directeur-bestuurder van Stichting De Duynsberg, zich tot iedereen die een carrièrestap wil zetten, maar nog twijfelt. Zelf zat hij in 2022 in hetzelfde schuitje. “Een nieuwe baan, ik vond het risicovol en spannend. Toch zette ik de stap. En alleen al dat, in een nieuwe werkomgeving stappen, gaf me veel energie. Wat mij in dat proces hielp, is de persoonlijke begeleiding door Geerts & Partners.”

Nog genoeg uitdagingen

Als je al dertig jaar bij dezelfde werkgever werkt, zoals Jan-Hein Boers, denk je extra goed na voordat je solliciteert bij een andere organisatie. “Al helemaal als je het nog goed naar je zin hebt. Ik werkte al lang bij Wonen Breburg en sinds 1998 in verschillende managementfuncties. De laatste jaren was ik manager van het onderhoudsbedrijf. Ik had nog genoeg uitdagingen, zoals het verder ontwikkelen van de afdeling. Toch keek ik gewoon eens bij toeval op Aedes, de vacaturesite voor woningcorporaties. Daar werd mijn aandacht getrokken door de directeursfunctie bij De Duynsberg.”

Bootje

Een leidinggevende baan met verschillende eindverantwoordelijkheden op alle vakgebieden waar Jan-Hein ervaring mee heeft. En ook niet onbelangrijk: op een steenworp afstand van zijn huis. Jan-Hein was om. “Ik dacht: ‘Nu het bootje voorbij komt, moet ik maar eens gaan varen.’ Mijn sollicitatie kwam terecht bij Geerts & Partners, die door De Duynsberg was ingeschakeld voor de bemiddeling.”

Uitgebreid gesprek

“Ik werd uitgenodigd op het kantoor van Geerts & Partners, waar ik een fijn en uitgebreid gesprek had. Snel daarna volgden gesprekken met de Raad van Toezicht (RvT) van De Duynsberg. De adviseur van Geerts & Partners was daar steeds bij en begeleidde de gesprekken. Uiteindelijk bleef er naast mij één andere kandidaat over. Na het laatste gesprek werd ik ’s avonds gebeld door de voorzitter van de RvT. Hij had nog enkele vragen en gaf aan dat hij bedenktijd nodig had. Maar een halfuur later belde hij al terug: ‘We willen met jou een arbeidsovereenkomst sluiten.’”

Uitdagend

Inmiddels zit Jan-Hein goed op zijn plek als directeur-bestuurder bij De Duynsberg. “Ik ben verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering daarvan. Dat is extra uitdagend als je bedenkt dat we weliswaar een kleinschalige organisatie zijn, maar ook dienstencontracten hebben met onder andere thuiszorg-, horeca- en welzijnsorganisaties. Al die medewerkers staan niet bij mij op de payroll, maar stuur ik indirect wel aan.”

De kers op de taart

Daarnaast kreeg Jan-Hein een grote opdracht mee: het uitwerken van de langetermijnvisie. “Heel uitdagend, want de vraag naar seniorenappartementen met zorg en welzijn neemt enorm toe. Vanwege de vergrijzing én het langer-thuisbeleid van de overheid zal de vraag in 2040 verdubbeld zijn! Uit onderzoeken blijkt ook nog eens dat Tilburg daarin koploper is. Dit vraagt een duidelijke toekomstvisie op de gewenste dienstverlening en de doorvertaling naar de fysieke context. Ik bijt me er graag in vast. Extra leuk is dat ik hiervoor contact heb met allerlei stakeholders, zoals gemeenten, zorgorganisaties en andere corporaties. Dit traject leiden en begeleiden, dat is voor mij echt de kers op de taart van deze functie!”

Menselijke aanpak

Een goede match dus, die tussen Jan-Hein en De Duynsberg. “Mede dankzij Geerts & Partners”, voegt Jan-Hein nog toe. “Het was een goede zet van ze om deze vacature niet alleen in het zorgveld, maar ook op Aedes te plaatsen. Anders had ik die nooit gevonden. En ik waardeer zijn menselijke aanpak gedurende het traject. We hadden regelmatig contact en ik heb me geen moment een nummertje gevoeld.”

Neem contact op met Geerts & Partners

Overweeg je ook een overstap te maken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.

Lees hier onze algemene voorwaarden: Privacy beleid.