Referentie
Professional Johan Spaans

17 jaar lang was Johan Spaans manager. De laatste periode ging het niet meer. Hij nam teveel hooi op zijn vork en tegelijkertijd vervreemde hij van zijn collega’s. “Ik wilde het eerst niet zien, maar het klopte niet meer tussen mij en de organisatie.” Om nieuwe deuren te openen besloot hij overleg met zijn werkgever een mobiliteitsdienstverband aan te gaan bij Geerts & Partners. “Zij gaven mij meteen het vertrouwen waar ik naar op zoek was.”

 

Button

Oude pijn verwerken

Nadat Johan stopte met zijn baan, was hij zoekende. “Ik had bijna 20 jaar lang keihard gewerkt. Ik ging altijd maar door en nam geen tijd om privézaken te verwerken. Toen ik stilstond, kwam dat allemaal omhoog.” Emotionele gesprekken met zijn loopbaancoach Leila hielpen Johan dit oude zeer in drie maanden tijd te verwerken. “We rekenden af met oude, belemmerende overtuigingen en ik leerde weer voor mezelf op te komen.”

De Geerts & Partners-coach zag direct waar mijn struikelblokken zaten. Met goede gesprekken en speciale trainingen gaf ik alles een plek.

Frustratie omzetten

Zekerheid en veiligheid opgeven, is een flinke stap. Het proces was soms frustrerend voor Johan. “Mijn coach begreep dat loslaten lastig was en gaf me de ruimte, zonder in te vullen. Zo ontstond er wederzijds vertrouwen.” Johans coach hielp hem ook keuzes te maken die beter bij hem passen. “Met gerichte vragen zorgde mijn coach dat ik inzicht kreeg in wat ik echt wilde. Zo ontstonden de eerste ideeën voor de toekomst.”

Vertrouwen en ruimte

Johan had een kritische sparringpartner aan zijn coach. “Door middel van gerichte vragen liet ze me inzien of een idee haalbaar was of niet. Ze waaide niet met alle winden mee, maar was realistisch over mijn doelen. Daardoor durfde ik ermee verder te gaan. En op elke stap die ik nam, kreeg ik positieve feedback. Dat stimuleerde me enorm. “

Mijn coach gaf me het vertrouwen dat de ideeën die in me opkwamen ook echt bij me paste. Dat zelfvertrouwen was ik voorheen kwijt.

Geloven in je eigen kracht

Johan haalt zich het moment dat de meeste verandering teweegbracht nog helder voor de geest. “Tijdens een training leerde ik voor mezelf op te komen. Ik stond op uit mijn stoel, sloeg op tafel en zei: ‘Nu is het klaar. Ik laat me niet meer beïnvloeden door anderen.’ Dat moment was zo krachtig. Ik voelde dat ik oude onzekerheden eindelijk los kon laten. Vanaf dat moment geloof ik echt in mijn eigen kracht.”

Mijn coach ging mee in mijn tempo en begreep mijn proces door en door. Het vertrouwen groeide met ieder gesprek.

Een last van je schouders

“Maar dan heb je ineens besloten dat er iets moet veranderen. Dat is spannend. Toch viel er ook direct een last van mijn schouders.” En hoewel Johan zijn onzekere toekomst in het begin lastig vond, raadt hij iedereen aan een mobiliteitsdienstverband te starten. “Geerts & Partners voelde aan wat mijn behoeftes waren, nog voordat ik het zelf wist. Dat vond ik zo’n mooi werk dat ik nu zelf coach ben geworden en anderen help werkgeluk terug te vinden.”

Een nieuwe weg

Dat iemand zo geïnspireerd raakt van de coaching dat hij diezelfde richting op gaat, gebeurt niet vaak. Maar Johan vond in coaching zijn roeping. Hij sloeg een volledig nieuwe weg in en werd zelf coach. “Het begon met schrijven over het terugvinden van werkgeluk Wat één A4-tje moest worden, werd een heel boek.” Johan zette zijn woorden vervolgens om in daden en helpt nu anderen het plezier in hun leven terug te vinden met zijn bedrijf Coöperatie Joyfulness.

Het is heel moeilijk om nieuwe deuren te openen. Maar als ze eenmaal open zijn, komt er zoveel moois op je pad.

Button

Neem contact op met Geerts &Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.