Referentie
Patrick Janse: een oer-interimmer Content

Professional Patrick Janse

Patrick Janse: een oer-interimmer

Als je wilt omturnen naar iets anders moet je bereidwillig zijn. Daar moet je in investeren

Het is moeilijk om een afspraak te maken voor een praatje. Patrick heeft het razend druk op het moment. Net als bij de rijksoverheid is er bij de gemeente eind september 2018 ook de presentatie van de tussenrapportage en de begroting. Dus moet hij als financiële man – financieel adviseur, om precies te zijn – van de gemeente Steenbergen even alle zeilen bijzetten. En dan kunnen er werkweken van vijftig uur tussen zitten. Niet te vaak, gelukkig.

Patricks belangrijkste stelregel is dat hij zoekt naar afstemming in het leven. Afstemming van werk, vrije tijd en tijd voor zijn (jonge) kinderen. Maar hij doet er ook nog vrijwilligerswerk naast. Want dat vindt hij óók belangrijk. Mede door zijn werk als penningmeester in het dorpshuis van zijn eigen woonplaats kunnen mensen ‘dingen blijven doen’. Zoals bridge. En dan maakt hij zich tussendoor ook nog sterk voor andere zaken. Zoals het carnaval, of de organisatie van een toernooi. Laat hem maar regelen. “Ik ben niet op de voorgrond”, zegt hij dan.

Ik heb weinig klachten

Hij werkt al vanaf 2008 als interimmer in de financiële dienstverlening en de overheid. Hij heeft ook een eigen bedrijf gehad, maar na een aantal jaren was de uitdaging eruit. Veel te druk met het zorgen voor werknemers en te weinig tijd om zelf lekker aan het werk te zijn.

 

En gek genoeg is hij in zijn interimwerk veel zelfstandiger dan eerst met zijn eigen bedrijf. Hij kan zijn werk in werktijd doen en houdt tijd over voor zijn privéleven.

Via Coen Nuijten, die bij de oprichting van ABGL Interim was betrokken, is Patrick bij ABGL terechtgekomen. Hij begon met een stage bij de gemeente Kapelle. Hij wilde namelijk het interimwerk bij een overheidsinstantie eerst leren kennen. “Als je wilt omturnen naar iets anders moet je bereidwillig zijn”, vindt hij. “Daar moet je in investeren.” Na Kapelle kwam hij terecht bij de gemeente Sliedrecht. Ook hier weer ervaring opdoen. Coen zorgde voor de begeleiding van het leerproces. En Geerts & Partners zorgde voor de klussen. “Zij plaatsen je. Zij kennen je kwaliteiten en kunnen die waarborgen bij de gemeenten. En ze zoeken naar de juiste persoon voor de juiste gemeente.”

“Jij moet als interimmer de klus klaren. Daar word je voor aangenomen en daar gebruik je alle middelen voor. Een gemeente heeft een probleem, dat door iemand moet worden opgelost.” Het is niet Patricks bedoeling om een vaste baan uit zijn interim-werk te halen. Als de klus af is, zit zijn werk erop. Als de baan structureel is geworden is het aan de gemeente om er iemand voor te vinden.

 

Heeft hij ambities om bij een hogere overheid te gaan werken, zoals een provincie of het Rijk? Eigenlijk niet. Als het zich voordoet zal hij wel zien: hij staat altijd open voor nieuwe uitdagingen. Maar het werken bij een kleine gemeente vindt hij op dit moment het allerleukst. “Je bent met alles bezig, en dat werk doe je van A tot Z. Bij een grote gemeente mag je telkens maar een klein stukje doen.”

 

Kortom: Patrick heeft het prima voor elkaar. Hij doet werk dat hij leuk vindt en heeft tijd over om zijn eigen dingen te doen. Of, zoals hij zelf zegt: “Ik heb weinig klachten”. En dat is mooi.

Neem contact op met Cille Meesters

Benieuwd of interim iets voor jou is?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.