Van mooiste moment tot beste advies

Gepensioneerde partners nemen afscheid

Ze behoren tot het Yris-meubilair, maar zijn sinds 1 juli 2022 niet meer op kantoor te vinden: partners Antoon van Baal en Ad Anthonissen genieten na vele werkjaren van een welverdiend pensioen. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik, met een glimlach en sterk gevoel van trots.

Mijn mooiste moment …

Ad: “De start van ABGL in 2014. Toen kwam alles perfect samen: vier complementaire partners die ergens in geloofden en grenzeloos vertrouwen in elkaar uitspraken. Vol ambitie stonden we voor een enorme uitdaging. En ik durf gerust te stellen: destijds had ik niet verwacht dat we nu zo’n schitterend bedrijf zouden hebben. Een bedrijf om erg trots op te zijn.”

Antoon: “Ook ik kies voor de oprichting van ABGL. Toen is het namelijk écht een bedrijf geworden. De opmars begon met het samenkomen van vier langlopende relaties: Ad ken ik al 22 jaar, Walter Gouw ook zoiets en Frank Damen zelfs nog langer. We wisten wat we wilden en dat blinde vertrouwen in elkaar is tot op de dag van vandaag intact gebleven.”

Wat ik ga missen …

Antoon: “De uitdagende interim-klussen: hoe uitdagender, hoe leuker. En het werkplezier, zeker samen met de partners. Onze gesprekken tot diep in de nacht, met een fles wijn erbij. Ik kan me nog herinneren dat Ad en ik in onze jongere jaren hebben overnacht onder onze bureaus. Destijds een creatieve oplossing en iets wat we zo weer zouden doen voor ons werk. Ik kijk er met veel plezier op terug.”

Ad: “De dynamiek en de reuring, het liefst van vroeg tot laat. Tijdens interim-klussen van de grootste ‘ellende’ tóch iets kunnen maken en samen successen vieren. En zeker ook de leuke, boeiende, intensieve momenten met de partners. Dat gevoel van: we komen er samen uit en maken er iets moois van. Dat heb ik altijd als heel bijzonder ervaren.”

Mijn beste advies …

Ad: “Geloof in eigen kunnen en doe iets wat je leuk vindt. Voor dat laatste moet je soms iets loslaten, wat ikzelf deed toen ik in 2002 als gemeentesecretaris overstapte naar de commerciële dienstverlening. Een spannend moment, want ik wist wat ik had en absoluut niet waar ik aan begon. Toch geloofde ik ergens in.”

Antoon: “Volg je hart en durf keuzes te maken. Soms blijven mensen hangen in rollen of in het proces, en kwijnen ze daarin weg. Maak dan een keuze: vanaf morgen doe ik het anders. Dan slaap je beter en doe je het de dag erop ook anders. Kiespijn noemen we dat. Want het is even pijnlijk, maar daarna breekt de zon toch weer door.”

Waarom ik de ander altijd zou bellen …

Antoon: “Vanwege Ad zijn o zo voorspelbare betrouwbaarheid van honderd procent. Als ik een vraag stel, weet ik bijna het antwoord al. En als ik hem bel, weet ik dat hij in zijn auto springt en onderweg is. Na 22 jaar beschouw ik hem meer als vriend dan collega. Zijn doorzettingsvermogen en aanvalskracht zijn inspirerend. Ook voor anderen is het goed om er een voorbeeld aan te nemen.”

Ad: “Omdat Antoon er altijd is als je hem nodig hebt. Dat is heel waardevol. Net als de deskundigheid en rust waarmee hij moeilijke zaken opgelost krijgt, wat ontzettend inspirerend is. Inmiddels voelt onze band meer vriendschappelijk dan zakelijk. We kunnen goed met elkaar lachen.”

Mijn afscheid …

Antoon: “Dat vond ik aan de ene kant lastig, want ik laat iets los waar ik apetrots op ben: dit bedrijf. We stonden aan de wieg en hebben de pieken en dalen meegemaakt. Anderzijds: je hebt niet het eeuwige leven. Het is mooi om nu ook te genieten van deze fase. Van mijn eigen gezin, mijn drie kinderen, zeven kleinkinderen en hun toekomst.

Ad: “Werken was mijn hobby, mijn lust en mijn leven. De meesten dachten: dat stoppen gaat Ad niet lukken. Ik dacht dat vroeger ook, maar we zijn ernaartoe gegroeid. En we laten mede door de fusie met Geerts & Partners van een paar jaar geleden een stabiele en fijne werkomgeving achter. Ook dat voelt goed.”

Hoe ik van mijn pensioen geniet …

Antoon: “Ik golf al vijftien jaar met mijn vrouw en we hebben een huisje aan het Veerse Meer, waar we regelmatig zullen vertoeven. Verder vind ik het fijn om nog maatschappelijk betrokken te zijn als gemeenteraadslid in Goirle. En met een aantal hr-taken beteken ik nog altijd iets voor het bedrijf. Zo staan Ad en ik er allebei in: als we nog iets kunnen doen voor Yris, dan doen we dat. Hoe succesvoller het bedrijf, hoe beter.”

Ad: “Wat ik prettig vind, is om nu nog betrokken te zijn bij een aantal Yris-activiteiten. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging in Wernhout en laat ik sinds kort de bal het werk doen tijdens walkingfootball. Met mijn echtgenote wandel en fiets ik veel. We komen vast weleens in de buurt van het Veerse Meer; dan klop ik zeker even bij Antoon aan.”

We zijn beide heren ontzettend dankbaar voor alles dat ze voor onze organisaties én onze collega’s hebben gedaan. We gaan ze missen maar wensen ze vooral alle gezondheid en goeds!

Neem contact met ons op

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.