Referentie
Gemeente Gulpen-Wittem

Elf nieuwe functies gevuld bij gemeente Gulpen-Wittem met hulp van Geerts & Partners

Gemeente Gulpen-Wittem was toe aan een nieuwe aanpakHet directiemodel, dat stamde uit 1999 sloot niet meer aan op de huidige tijd. Gemeentesecretaris Jos Kusters ontwikkelde met zijn team een nieuwe visie. Een visie vanuit de ambitie om als toekomstbestendige organisatie te kunnen blijven functioneren. We willen terug naar de bedoeling. Waar de leefwereld van onze burgers, verenigingen en ondernemers centraal staatDe publieke waarden dienen als uitgangspunt.  

De nieuwe organisatiecontext vormt het principe voor de sturing en het collectieve en individuele handelen van de gemeente. Ohet beleid te realiseren is de organisatie aangepast en hebben we elf nieuwe functies opgesteld. Die werden in no-time gevuld. Uniek voor zo’n kleine gemeente.”  

Expert voor ambtelijke partijen

De gemeente zat ten tijde van de marktverkenning met verschillende partijen om tafel, maar koos uiteindelijk voor Geerts & Partners, mede door de goede klik met adviseurs. “We hadden een prettig gesprek, waarin hun expertise direct naar voren kwam. De adviseurs kennen de gemeentelijke praktijk van binnenuit en weet precies wat er speelt in een ambtelijke organisatieDe juiste vragen werden gesteld en we voelden ons goed bij hun antwoorden. Bovendien konden zij tijdelijk meedraaien binnen onze organisatie. Dat was één van onze voorwaarden”, zegt Jos. 

Een werving en selectieproces is voor de medewerkers die zich kandideren best spannendmaar omdat de adviseurs van Geerts & Partners op ons kantoor werkten en op een laagdrempelige manier benaderbaar waren, werden vragen meteen beantwoord  ewisten zij steeds wat er speelde. 

Overzicht houden

Geerts & Partners zorgvoor een soepel verloop van de sollicitatieprocedures en hielp binnen vier maanden met het kiezen van elf geschikte kandidaten. “Bijzonder”, volgens Jos, “voor een relatief kleine gemeente en de arbeidsmarkt op dat moment was ik toch huiverig of we alle functies meteen konden invullen op het gewenste kwalitatieve niveau. Laat staan binnen zo’n korte tijd.”  

De adviseurs houden voor het interne en externe sollicitatieproces overzicht op de planning en voeren de eerste sollicitatiegesprekken. Zij zorgden ervoor dat de lange lijst van kandidaten korter was voor de selectiecommissie. Met een onderbouwde kandidatenlijst konden ze zo door naar de selectiecommissie voor de tweede ronde. 

Objectief advies

Voordat er extern potentiële kandidaten worden bij gehaald, zocht gemeente Gulpen-Wittem eerst intern naar geschikte personen. “Het was prettig dat de eerste gesprekken door Geerts & Partners werden gevoerd. Zij gaven ons een objectief advies over de kandidaten. Dat maakte de tweede sollicitatieronde een stuk efficiënter”, vertelt Jos. 

Geerts & Partners liet in opdracht van de gemeente de kandidaten die de tweede ronde hadden bereikt het Odin Development Compass (ODC-meting) invullen. Door de ODC profielen naast elkaar te leggen wordt een volledig beeld geschetst van alle competenties en leiderschapsstijlen van de kandidaten. Dit helpt in sommige gevallen bij het maken van een keuze voor een bepaalde kandidaat.

  

Lees hoe de ODC-meting het werving en selectieproces vooruit helpt

Externe communicatie

Uiteindelijk krijgen zes medewerkers van gemeente Gulpen-Wittem een nieuwe functie. De overige vijf functies worden door externe kandidaten gevuld“Het extern bekend maken van de vacatures werd uiterst professioneel uitgevoerd door Geerts & Partners. Met een enthousiasmerend filmpje kregen belangstellenden een beeld van onze gemeentelijke organisatie. En dat sloeg enorm goed aan, zo bleek ook uit de gesprekken met de kandidaten. Op mijn LinkedIn-pagina werd het een paar duizend keer bekeken.”  

Uiteindelijk brachten de adviseurs alle geïnteresseerde sollicitanten terug naar een behapbaar aantal voor de commissie. “Een adviseur keek ook mee tijdens gesprekken en lette bijvoorbeeld op de non-verbale communicatie, maar ook naar de interactie tussen de kandidaten en de commissie. Geerts & Partners adviseerde de commissie op momenten waar dat nodig was. Mede hierdoor maakten we weloverwogen keuzes.” 

Geerts & Partners was altijd heel goed benaderbaar en bereikbaar en deden ook niet moeilijk over vragen die geen directe link met de opdracht hadden. Een oplossingsgerichte manier van samenwerken waar wij erg blij mee waren.

De juiste kandidaten

Ondertussen zijn de elf functies bij de gemeente gevuld en wordt iedereen ingewerkt. “Ik ben ervan overtuigd dat we de goede mensen eruit hebben gepikt dankzij de begeleiding en professionele hulp van Geerts & Partners. 

 

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs. Esther Janssen helpt je graag verder.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.

Lees hier onze algemene voorwaarden: Privacy beleid.