Referentie
Professional Marjolein Schadé

Ontdek waar je gelukkig van wordt met een interim-opdracht tijdens je mobiliteits-dienstverband

Marjolein Schadé zocht vanuit haar mobiliteitsdienstverband een nieuwe uitdaging. Maar zich meteen vastleggen in een vaste functie, dat voelt nog niet goed. Liever kijkt ze nog even rond. Experimenteren, noemt ze het zelf. Daarom werkt ze nu op interim-basis bij de gemeente Amersfoort als manager van de afdeling juridische dienstverlening en advies.

 

Zoeken en experimenteren

Jaren werkte Marjolein als gemeentesecretaris bij verschillende gemeentes. Het plezier werd niet minder, maar toch zocht ze iets nieuws. Dat doet ze inmiddels tijdens haar mobiliteitsdienstverband waarin ze de stap naar nieuw werk aan het maken is. Geheel op eigen wijze. “Om meteen te solliciteren op een vaste functie, vind ik een grote beslissing. Ik wil zeker weten dat ik plezier heb in wat ik ga doen. Op interim-basis aan de slag gaan, is een mooie manier om dat uit te vinden.”

 

Zich inzetten in een nieuwe rol in een juridische omgeving en kijken of dat past: die mogelijkheid heeft Marjolein door op interim-basis te werken. “Vanuit mijn vorige functie en achtergrond in de juridische wereld, weet ik dat ik energie krijg van werk in dat vakgebied. Het leidinggeven zit ook in me. Ik heb nu de ruimte om wat uit te proberen en om te kijken wat goed bevalt en wat minder.”

Goed de tijd nemen

Een interim-baan betekent voor Marjolein niet dat ze binnen drie maanden weer haar biezen pakt. “Ik bouw graag iets op. Een functie waarin ik ergens flink de bezem doorheen moet halen, wil ik niet. Liever neem ik de tijd om een goede relatie aan te gaan met de mensen om me heen en daarmee een beweging in gang te zetten.”

 

De functie van interim-manager op de afdeling juridische dienstverlening en advies van de gemeente Amersfoort was een schot in de roos. “Deze opdracht is voor maximaal twee jaar. Zo kan ik de tijd nemen en iets in gang zetten zoals ik dat graag doe. Het eerste half jaar is inmiddels voorbij. De kans dat ik er nog een jaar blijf, is groot.”

 

Naast dat ze graag de tijd neemt voor haar werk, neemt Marjolein ook de tijd voor haar zoektocht naar de juiste nieuwe carrière. “Mijn interim-experiment is net begonnen. Ik ontdek wat ik leuk vind in deze functie, maar ook wat ik mis uit mijn rol als gemeentesecretaris. Dat neem ik allemaal mee naar de volgende opdracht.”

Wat de toekomst brengt

Die volgende stap, schuift Marjolein nog even voor zich uit. “Ik zit tenslotte nog wel een jaar bij de gemeente Amersfoort, dus hoef niet nu al verder vooruit te kijken. De behoefte om nu al te weten wat er over een jaar staat te gebeuren, heb ik ook niet. Wat dat betreft past interim wel bij me.”

 

Tegelijkertijd sluit Marjolein niet uit dat ze ergens vast aan de slag gaat. “Ik zit nog steeds in mijn mobiliteitsdienstverband en volg daar ook het leiderschapsprogramma. Dit traject in combinatie met interim biedt me de gelegenheid om te kijken wat bij me past. Misschien blijf ik interim-werk doen. Dan moet er natuurlijk wel net weer een passende opdracht zijn. Maar daar ben ik nog niet zo mee bezig. Ik zoek eerst liever uit waar ik nu gelukkig van word.”

 

Start net als Marjolein met een mobiliteitsdienstverband en ontdek wat bij je past.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.