Axel Roes volgde de G&P-masterclass Interim Management

”Ik weet nu hoe ik een interim-opdracht passend maak voor mij”

Sinds oktober 2021 is Axel Roes interim-adviseur en wordt hij bemiddeld naar opdrachten door Geerts & Partners. Omdat Axel nog geen ervaring had als interim-professional, volgde hij de eendaagse masterclass Interim-management van Geerts & Partners. Hij vertelt hoe hij deze dag ervaarde. “Absoluut de moeite waard. Ik neem veel bruikbare inzichten mee naar huis.”

Wat er verwacht wordt van een interim-professional

Axel Roes werkte meer dan vijfendertig jaar als vaste kracht binnen verschillende gemeenten. “Ik vroeg me voorafgaand aan de masterclass van Geerts & Partners af: wat er van mij als interim-professional verwacht? In vaste dienst zijn is toch heel anders dan als ‘buitenstaander’ een kortere tijd voor een organisatie werken. Ik was benieuwd naar de kennis en ervaring van anderen in de groep”, vertelt Axel. “Ook wilde ik weten: wat zijn precies de verschillen en overeenkomsten tussen bijvoorbeeld een interim-adviseur en een interim-manager.”

Rollenspel tijdens masterclass Interim-management

Op deze vragen kreeg Axel antwoord: trainer Mieke van de Broek-Hanskamp voorzag de groep van veel theoretische kennis en behandelde een casus met behulp van een rollenspel. Axel: “De masterclass bestond uit een gevarieerd programma waarin we ook veel over onszelf en ons functioneren met elkaar deelden.” In de casus werd een reorganisatie nagespeeld. Axel: “We werden ‘getest’ door middel van verschillende dilemma’s; een goede manier om jezelf als interim-professional te leren kennen. Ook erg boeiend en leerzaam om te zien hoe anderen het aanpakken.”

Over de masterclass Interim-management: De masterclass geeft een breed beeld van het vak: praktisch, concreet en toepasbaar. De masterclass gaat in op het systeem waarbinnen een interim-manager opereert. Denk daarbij aan zowel de opdrachtgevende als de opdrachtnemende organisatie. Alle relevante aspecten van het vak komen aan de orde. De overeenkomsten en verschillen met een (vaste) bestuurlijke rol worden uitgebreid besproken. Lees meer.

Interim-rol

Het beeld dat geschetst werd van de interim-professional is Axel goed bijgebleven: “Mieke benadrukte dat je als interim-professional een buitenstaander bent. De boodschap was: gedraag je daar ook naar, weersta de verleiding om een vaste kracht te worden. Juist omdat je ergens maar even bent, kun je dingen makkelijker oplossen en een bijdrage leveren. Mieke gaf ons handvatten om die buitenstaander te zijn en te blijven. Fijn om dit van iemand met veel ervaring in het vak te leren.”

Axel vond de masterclass absoluut de moeite waard en nam veel bruikbare inzichten mee naar huis. “Ik weet nu beter hoe ik een opdracht passend kan maken voor mij. Ik zie mijzelf in de interim-rol als een betrokken buitenstaander: ik zet mezelf niet voorop, maar kom om de zaken helder te maken, eventueel los te wrikken en weg te gaan met perspectief voor de organisatie.”

Doe ook mee aan de masterclass en leer alles over het vak van interim-professional. 

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over de masterclasses?

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.