Referentie:
Ondernemen tijdens het Geerts & Partners mobiliteitsdienstverband

Professional Marcel Timmer

Ondernemen tijdens het Geerts & Partners mobiliteitsdienstverband

Tijdens het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners werkt Marcel Timmer aan zijn droom: meubels ontwerpen en maken als zelfstandig ondernemer. Spannend, dat is het zeker. Maar Marcel gaat ervoor en binnenkort presenteert hij zijn meubels op een van de belangrijkste vak evenementen voor interieurdesign in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Terwijl hij de hand legt aan de laatste meubels voor de beurs Design District, deelt hij meer over zijn inspirerende proces.

Mobiliteitsdienstverband ook gericht op ondernemen

Het mobiliteitsdienstverband van Marcel Timmer bij Geerts & Partners is in de afrondende fase beland, maar de voormalig WABO-casemanager blikt even terug: “Ik heb destijds de stap naar Geerts & Partners gezet, omdat de trajecten bij Geerts & Partners breed georiënteerd zijn, met de mogelijkheid om te onderzoeken of het ondernemen bij me past, en daar begeleiding bij te krijgen. Ik maakte al meubels en speelde met het idee om dit professioneler aan te pakken.”

Bij Geerts & Partners ervaarde hij positiviteit, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. “Dat vind ik heel belangrijk. Ik wilde mijn werksituatie namelijk op een duurzame manier oplossen.”

Inkomen zeker stellen

Sinds het begin, ondersteunde Geerts & Partners Marcel om te gaan ondernemen. Marcel: “In de eerste fase van het mobiliteitsdienstverband was er extra aandacht voor rust en voor vitaliteit, zodat ik weer goed in mijn vel kwam te zitten. Daarnaast hebben we alle opties goed bekeken en afgewogen.”

Marcel vertelt verder: “Terwijl we dieper ingingen op mijn potentiële ondernemerschap, hielden we aandacht voor verschillende back-up-plannen, want met een gezin is het belangrijk om mijn inkomen zeker te stellen. Ik stelde mijn eigen zaak als hoofddoel, maar het vinden van geschikt werk buiten de onderneming ging ook door.”

Naast een plan B, is er ook een plan C. Marcel: “Maar wel op een manier die het beste bij mij past. Geerts & Partners laat me los, geeft vertrouwen, maar houdt de vinger aan de pols en houdt mijn ontwikkelingen goed in de gaten. De opstart is pittig; in mijn geval vanwege de financiële investeringen.” De werkplaats, de werkplaatsinrichting en het duurdere materiaal waarmee hij werkt: het was een behoorlijke optelsom.

Ben je benieuwd of het mobiliteitsdienstverband iets voor jou is?

Vul de checklist in en kom erachter of het mobiliteitsdienstverband een mogelijke oplossing voor jou is.

Doe de check

Advies voor andere startende ondernemers

Met een ondernemerscoach werkte Marcel zijn plan verder uit. “De coach stelde kritische vragen en moest vertrouwen krijgen in de potentie van mij en mijn bedrijf. Uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Voor mij is ondernemen ook compleet nieuw. Ik heb ervaren dat het stappen vooruit zijn, en soms ook weer even een paar terug.”

Het advies van Marcel is dan ook: zorg dat je een realistisch plan hebt als je wilt ondernemen. “Stel concrete doelen. Luister goed naar anderen; opbouwende kritiek helpt je echt verder. Dat zeggen ervaren ondernemers. Maar luister tevens naar je eigen gevoel en blijf dicht bij jezelf. Blijf geloven in jouw kracht en in jouw product. Een beetje eigenwijs moet je wel zijn.” De meubelontwerper raadt ook aan flexibel te zijn en bij te sturen, als dat nodig is.

Ondernemen en een duurzame toekomst

Met zijn achtergrond in de bouwkunde en de architectuur, zijn zorgvuldige voorbereidingen en de begeleiding van Geerts & Partners, heeft Marcel vertrouwen in de toekomst. “Mijn meubels zijn eigenlijk een soort kleine bouwwerkjes, omdat ik het technisch ontwerpen echt in de vingers heb.”

De basis van zijn bedrijf Atona is goed neergezet. Marcel koos daarmee niet alleen voor een duurzame loopbaan, maar ook voor een duurzaam product. Marcel: “Weinig mensen zijn bekend met massief bamboe als materiaal voor meubels, maar ik krijg veel enthousiaste reacties. Bamboe is niet alleen duurzaam; ook de technische eigenschappen van het materiaal zijn indrukwekkend en passen bij mijn onderscheidende ontwerpen. Bamboe is een grassoort; mijn meubels zijn dus eigenlijk van gras.”

Nu Marcel zijn mijn massieve, bamboe meubels aan de buitenwereld laat zien, is een belangrijke en spannende tijd aangebroken. “De beurs Design District moet mijn grote moment worden. Ik hoop hier meer bekendheid te krijgen en potentiële klanten te ontmoeten.”

Neem contact op met Geerts & Partners

Ook een onderneming starten vanuit het mobiliteitsdienstverband?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.