Mobiliteitsdienstverband gaf Margo de inzichten voor een carrièreswitch

“Ook op je 55ste kun je de stap maken”

Nadat haar functie kwam te vervallen door een nieuwe organisatiestructuur, stond Margo Herwig voor de vraag: wat nu? Ze had dertig jaar ervaring in het fysiek domein, waarvan de laatste zes jaar als adjunct-hoofd van de afdeling openbare ruimte bij de gemeente Gooise Meren. Wat wilde ze – halverwege de vijftig – nu gaan doen? Het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners, voor professionals in de publieke sector, bracht haar de inzichten.

Haar toenmalige werkgever Gooise Meren wees Margo op het mobiliteitsdienstverband. Het eerste gesprek met Geerts & Partners over de mogelijkheden van het traject voelde meteen goed, zegt Margo. “Ze waren echt in me geïnteresseerd. Ik voelde betrokkenheid. Ook kreeg ik het juiste gevoel bij de invulling van het mobiliteitsdienstverband. Ik kreeg de regie, kon zelf het traject bepalen. Die vrijheid vond ik heel fijn.”

Rust en ruimte

Margo’s mobiliteitsverband liep 1,5 jaar, vanaf oktober 2022. Het traject gaf de Utrechtse de juiste handvatten om zich te oriënteren op wat ze wilde. “Het was voor mij echt een moment om mezelf te herijken. Om in alle rust en ruimte – met financiële zekerheid – mijn volgende stap te bepalen.”

Haar zoektocht begon breed. Ze verkende zelfs nog even vacatures in het fysieke domein, waarin ze jaren werkte. Maar haar interesse ging steeds meer uit naar het sociale domein. “Daar had ik al eens eerder over nagedacht, maar ik durfde de stap niet te maken omdat ik er te weinig kennis van had. Dankzij het mobiliteitsdienstverband had ik de tijd om mijn interesse te verkennen en mijn kennis op te bouwen.”

De constante factor

Geerts & Partners speelde daarin een belangrijke rol, schetst Margo. “Bijvoorbeeld bij de keuzes waar ik voor stond, zoals in opleidingen. Maar ook door me in contact te brengen met de juiste mensen in hun netwerk. Zoals medewerkers in het sociale domein. Mijn loopbaanregisseur Annemieke was de constante factor voor me. Zij onderzocht niet alleen samen met me wat ik wil en wat mijn kwaliteiten zijn. Ze was er ook als klankbord. Hielp me te reflecteren op mezelf. Waar ik stond. Of ik nog op de juiste weg was.”

Zo zag Margo net nadat ze het mobiliteitsdienstverband startte een vacature in het fysieke domein. “Ik voelde enige druk van mezelf om daarop te schrijven. Ik had immers geen werk, maar kreeg wel betaald. Annemieke zei: ‘Denk er goed over na en vertrouw erop dat er nog tal van andere kansen komen.’ Zo’n frisse blik is heel fijn, omdat je op een gegeven moment een soort tunnelvisie kunt krijgen.”

Hard maken voor mantelzorgers

Haar zoektocht bracht Margo naar de functie van mantelzorgmakelaar. Ze rondde de gecombineerde opleiding mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner in maart 2024 af. Als mantelzorgmakelaar ondersteunt ze nu mantelzorgers bij regeltaken rondom de zorg, zodat zij balans vinden en houden tussen zorgtaken, werk en privé. Zo nodig kan ze tijdelijk regeltaken van mantelzorgers overnemen. “Voor hen wil ik me hard maken. Ik ben zelf ook mantelzorger voor mijn moeder. Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Door hen te faciliteren en ruimte te geven, helpen we veel uitdagingen in onze maatschappij te verlichten.”

Met behulp van het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners kan Margo zich er nu voor inzetten. “Ik heb de stap op mijn 55ste gemaakt. Mijn boodschap aan anderen die niet meer op hun plek zitten is dan ook: gun jezelf de ruimte om iets nieuws te ontdekken. En ja, dat kan zelfs als je in de vijftig bent.”

Het mobiliteitsdienstverband iets voor jou?

Vul de checklist in

Meer weten?

Onze ervaren adviseurs vertellen je graag meer!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement