Vooruitblikken op 2023

Met directeur interim en detacheren Pascal van de Giessen

Met ruime ervaring in het vakgebied, geniet Pascal van de Giessen nog elke dag van het verbinden van mensen. Wat het vak voor haar bijzonder maakt? Samen leren, blijven groeien maar vooral… veel plezier maken. Met die energie gaat ze de toekomst als directeur interim en detacheren bij Geerts & Partners tegemoet. Haar doel voor 2023? “Dat is simpel. Blijven doen wat we doen, maar dan nóg sterker.”

Trots op 2022

Het afgelopen jaar stond, zowel persoonlijk als professioneel, voor Pascal in het teken van groei. Ze legt uit: “We zijn in coronatijd samen de verbinding op blijven zoeken, zowel binnen team interim als extern naar onze relaties. Dat was niet altijd even makkelijk, maar heeft er wel voor gezorgd dat we kwaliteit konden blijven bieden. Daar ben ik trots op.” Ook fysiek samenzijn speelt daarin een grote rol. “De fusie van ABGL, Geerts & Partners en MZ Services, bijvoorbeeld, vond plaats in coronatijd. Die hebben we in 2022 pas écht goed af kunnen trappen.”

Groeien als organisatie brengt ook de nodige wijzigingen met zich mee. Pascal: “Groeien vraagt om een nieuwe manier van werken, waarin ieder de plek in de organisatie moet herontdekken. Daarin is kritisch naar nieuwe processen kijken essentieel. Hoe kunnen we het beter doen? En waar beginnen we dan?” Zowel binnen team interim als organisatie-breed heeft dat het een en ander doen verschuiven, en die verschuiving brengt Pascal sinds december 2022 naar de positie van directeur interim.

Er is veel veranderd, maar juist door alle verschuivingen zijn we klaar om alle vragen van klanten en relaties goed te beantwoorden. Alle expertise zit nu op de goede plek.

Meervoudig kijken

Met deze functie draagt ze de eindverantwoordelijkheid in de tak interim en detacheren binnen Geerts & Partners. En dat doet ze met een frisse blik. Pascal: “Meervoudig kijken is voor mij belangrijk. Een waardevolle les die ik in mijn carrière geleerd heb is om altijd in twijfel te trekken wat je denkt te weten. Het is noodzaak om te blijven sparren en zaken vanuit andere perspectieven te bekijken. Vooral wanneer dat nieuwe perspectief uit een diverse groep mensen komt.”

Mijn belangrijkste les? Trek in twijfel wat je denkt te weten.

‘Samen zie je meer’ als leidraad

Met die energie gaat Pascal 2023 tegemoet. “Nieuwsgierig blijven en blijven leren, dat is in dit vak het recept voor succes”, aldus Pascal. “Het verschil dat je als mens wilt maken, ligt namelijk in de manier hoe je met andere mensen omgaat. Autonomie is daarin een sleutelwoord: mensen in hun waarde laten en de vrijheid geven om hun sterke punten te ontwikkelen. Wij zijn ons daar allemaal bewust van. ‘Samen zie je meer’ is niet voor niets het motto van ons verbindende merk Yris.”

Hoe dat er concreet uitziet? Pascal: “Het is en blijft mensenwerk. Daar ligt de focus voor 2023, door bijvoorbeeld nóg meer in te zetten op relatiebeheer. In verbinding blijven was nog nooit zo belangrijk – zowel extern, in een onzekere markt, als intern, in een groeiende organisatie. We zijn ambitieus en hebben helder voor ogen wat we willen bereiken. Door doelen te stellen en die in behapbare stukjes op te delen, blijven we gefocust. Die rode draad hebben we echt wel nodig, want geen dag is hier hetzelfde.”

In 2023 focussen we ons nóg meer op onze relaties.

Dat doelgericht werken ziet Pascal ook als een langetermijnaanpak. Ze legt uit: “Natuurlijk zien we op de lange termijn groei in kwantiteit. Maar, nog veel belangrijker is de groei in kwaliteit. Als we heel vrij mogen dromen, willen we de beste zijn in ons vak. En daar kom je alleen door de mens centraal te blijven stellen. Waar heeft deze partij behoefte aan? Welke vraag ligt er nou precies? Door dieper te graven blijf je de perfecte match vinden. Dat geldt niet alleen voor team interim, maar voor de gehele organisatie.”

Een onzekere arbeidsmarkt

Kortom, samen ontwikkelen staat in 2023 hoog op de prioriteitenlijst. En dat is essentieel in een markt waarvan we niet weten welke kant die op beweegt. Pascal vertelt: “De arbeidsmarkt van nu kent veel uitdagingen. Door vergrijzing zien we bijvoorbeeld veel kennis en kunde organisaties verlaten. Er zullen nieuwe manieren bedacht moeten worden om dat gat te dichten. Om te anticiperen op kansen in de toekomst, blijven we scherp op de behoeften van onze relaties. Zo merken we dat er vraag is naar instroom vanuit andere kanalen. Door, onder meer, ons Jong-Talent-programma en het zij-instroomtraject komen we die vraag tegemoet.”

Samen groeien met Transitium Groep

En om die uitdagingen aan te pakken, staan Geerts & Partners en MZ Services nu nóg sterker. Sinds 1 januari 2023 zijn ze namelijk gefuseerd met Transitium Groep. Die nieuwe collega’s brengen een hoop extra expertise met zich mee. Pascal: “We kunnen onze klanten en relaties nu nog beter helpen. Door onze APPA-activiteiten neer te leggen bij Transitium Groep, verrijken we, onder andere, onze interim-tak. Daarnaast doen we dingen op dezelfde manier en hebben we dezelfde waarden: de mens staat altijd centraal.”

Samen zie je meer. Dat is de gemene deler van de professionele én persoonlijke doelen van Pascal. Waar ze het meest naar uitkijkt? Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “Met plezier en met elkaar, mooie dingen doen.”

Geerts & Partners helpt organisaties en mensen in het publieke domein verder.

Neem contact op met Pascal van de Giessen

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.