Referentie:
Mobiliteitsdienstverband Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren

Mobiliteitsdienstverband Gooise Meren

Goed werkgeverschap heeft voor de gemeente Gooise Meren altijd hoge prioriteit. Maar op de krappe arbeidsmarkt is het nóg belangrijker om vertrekkende werknemers goed te ondersteunen. Zij zijn tenslotte het visitekaartje voor potentieel nieuwe collega’s. In samenwerking met Geerts & Partners werkt deze gemeente met mobiliteitsdienstverbanden en gaf daarmee meerdere werknemers weer perspectief op de toekomst. Diana Koree, Janneke de Groot en Jolies te Paske zijn hr-adviseurs bij de gemeente Gooise Meren. Zij vertellen over de samenwerking met Geerts & Partners en de voordelen van een mobiliteitsdienstverband.

Stip op de horizon

“Ons doel is om werknemers perspectief te bieden op een nieuwe baan”, vertelt Diana. “Het geeft ze een stukje zekerheid in een vaak lastige situatie. Met een mobiliteitsdienstverband behouden zij hun rechtspositie en blijven de arbeidsvoorwaarden van het bestaande dienstverband gelijk.”

Het geeft werknemers vertrouwen als zij een partij als Geerts & Partners achter zich hebben staan.” – Diana Koree

Een frisse start met een mobiliteitsdienstverband

De professionals van Geerts & Partners maken samen met de werknemers een realistisch plan voor een frisse start. Diana: “Op eigen houtje een andere baan vinden is niet altijd makkelijk. Met de zorgvuldige begeleiding en omscholingsmogelijkheden binnen een mobiliteitsdienstverband gaat dat een stuk sneller.” Ze vervolgt: “Een groot voordeel zijn de interim-opdrachten die Geerts & Partners biedt. Werknemers proeven op deze manier van een andere functie en zitten niet meteen vast aan een arbeidscontract als het werk niet bevalt.”

Voordelen mobiliteitsdienstverband voor werkgevers

  • Het is een vorm van goed werkgeverschap.
  • Vertrekkende werknemers zijn je visitekaartje. Met een mobiliteitsdienstverband worden zij goed begeleid naar een volgende stap. Als werkgever en werknemer ga je dan op een positieve manier uit elkaar.
  • Als werkgever binnen de overheid ben je eigenrisicodrager voor de WW. Met zo’n traject blijven deze kosten minimaal.

Aandacht voor de mens

Werknemers die het traject starten, krijgen de keuze uit drie bureaus. Geerts & Partners komt dan vaak goed uit de verf. Diana: “Het persoonlijke en directe contact met Geerts & Partners geeft voor onze werknemers vaak de doorslag om voor dat bureau te kiezen. Onze contactpersoon Carin Meijer speelt daarin een grote rol. Door de rust en professionaliteit die zij uitstraalt, is er vaak een goede klik.” Janneke: “Carins energie doet veel: onze werknemers voelen geen druk, er wordt echt naar hen geluisterd, er is aandacht voor de mens.”

Geerts & Partners focust op het werkgeluk van onze mensen. Zo maakt het bureau in de praktijk waar wat het belooft.” – Diana Koree

Geerts & Partners maakt belofte waar

Is Carin bij uitzondering niet aanwezig? Dan neemt een collega de werkzaamheden naadloos over. Jolies: “Het is fijn om bij afwezigheid van Carin toch direct antwoord te krijgen. De interne communicatie is bij Geerts & Partners dik in orde. Ik werd te woord gestaan door een goedgeïnformeerde collega. Iedereen weet wat er speelt en dat bevestigt de betrokkenheid die Geerts & Partners belooft.”

Wil je meer weten over Geerts & Partners ? De mensen die bij Geerts & Partners werken en de diensten die we aanbieden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.