Referentie:
De offerte van Geerts & Partners was goed en helder

Gemeente Dongen

“De offerte van Geerts & Partners was goed en helder”

HR-adviseur Arjan Heijdens (Gemeente Dongen) vervult de rol van contactpersoon tussen de organisatie en gedetacheerden. Voor het invullen van de functie van interim-griffier schakelde Arjan de hulp in van Geerts & Partners. Hoe heeft hij deze samenwerking ervaren?

 

Arjan: “De opdracht van mijn interne opdrachtgever was om een ervaren griffier te vinden. Iemand die ervoor zorgt dat de Dongense gemeenteraad goed door kan werken en dat er op de achtergrond procedures blijven draaien. We zochten iemand met ruime ervaring bij verschillende gemeenteraden.”

Goed en helder

Als ervaren HR-specialist heeft Arjan meerdere partijen benaderd voor de invulling van deze interne opdracht. “Op basis van de input – zoals cv, offertevoorstel en uurtarief – heb ik een afweging gemaakt op het totaalplaatje. De offerte van Geerts & Partners was goed en helder. De meest passende kandidaten hebben een gesprek gehad met de afgevaardigden van de gemeenteraad. Zij hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt om met Toon Cornelissen in zee te gaan.”

De kracht van interim

Werken met interim-collega’s: hoe ziet dat eruit? “Bij een tijdelijke aanstelling van een interim-professional is er slechts een korte periode om vast te stellen of de samenwerking met de betreffende interim-collega succesvol gaat verlopen. In dit geval is dat gelukt. De aanleiding om voor een interim-collega te gaan, ontstaat vanuit diverse redenen: iemand moet dus snel kunnen inspringen om te zorgen dat de trein blijft rijden. Daar staat tegenover dat een interim-professional vaak nieuwe ideeën heeft of laat zien dat bepaalde zaken op een andere manier kunnen.”

Een interim-collega moet snel kunnen inspringen zodat de trein blijft rijden

Tip van Arjan: wees duidelijk

“Het helpt mij om in een vroeg stadium contact te hebben met een detacheerder. Als ik het idee heb of het gevoel krijg dat er op een bepaald moment misschien wel een interim-professional nodig is, vraag ik een detacheerder om alvast rond te kijken naar een geschikte kandidaat. Ook krijg ik vaak al kandidaten aangeboden terwijl we nog geen opdracht hebben, het helpt om goede contacten te onderhouden met detacheerders.

 

Ik hoor vaak dat het lastig en spannend is om te onderhandelen met detacheerders. Mijn tip zou zijn: maak zo snel mogelijk bij de start van de onderhandeling goed duidelijk naar wat voor kandidaat je op zoek bent en bespreek meteen de moeilijke onderwerpen, zoals het tarief. Hierdoor wordt het gehele proces een stuk makkelijker. Het zijn inkoppers, maar het blijken in de praktijk vaak lastige zaken die je al vroeg in het proces kunt ondervangen.”

Ook nieuwsgierig wat Geerts & Partners Interim voor jouw organisatie kan betekenen?

 

Lees verder over Geerts & Partners Interim voor opdrachtgevers

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.