Referentie
Fontys Hogeschool Engineering Eindhoven

De uitdagende zoektocht naar technisch onderwijspersoneel

Moeilijk vervulbare vacatures, ook bij Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven brengt de enorme krapte op de arbeidsmarkt de nodige uitdagingen met zich mee voor de P&O afdeling. Er is een enorm tekort aan technisch geschoolde professionals, ook op managementniveau. Onderwijsinstellingen én het bedrijfsleven in en om Eindhoven vissen naar technisch personeel in een vijver die uitgedroogd lijkt. Gaten worden tijdelijk gevuld door de huidige medewerkers slim in te zetten. Maar als werving & selectieprocedures op niets uitlopen en gaten niet langer gedicht kunnen worden, moet er naar een andere, duurzame oplossing gezocht worden. Fontys klopte aan bij Geerts & Partners.

Wij waren op zoek naar managers met een technische achtergrond.- Ella Hueting, director Fontys School of Engineering.

Managers gezocht

Ella Hueting, director Fontys School of Engineering: “Wij zochten onder andere naar een Programmaleider Centre of Expertise HTSM en een Associate Lector Future Automotive. Specifieke functies die lastig in te vullen bleken. Samen met Geerts & Partners namen we beide profielen onder de loep en scherpten deze aan. En vervolgens gingen de netwerk-raderen van zowel Fontys als Geerts & Partners draaien.”

Perfecte vangst

Twee functies, dus ook twee aparte werving & selectietrajecten. Door het aanspreken van het eigen netwerk en dat van Geerts & Partners en gerichte inzet van onder meer social media en nationale en internationale vacaturebanken werden voor beide rollen al snel geschikte kandidaten benaderd. En beide trajecten verliepen succesvol: de Programmaleider bevond zich onder de voorgedragen personen. En ook de Associate Lector Future Automotive kon aangesteld worden.

En daar bleef het niet bij. Meerdere kandidaten die Geerts & Partners vond, voldeden aan het profiel van (associate) lector. Daardoor kon ook de functie van Lector Smart Manufacturing succesvol worden ingevuld. Zo werd de vraag naar twee nieuwe collega’s gevuld met drie succesvolle managers.

Ook gemeente Moerdijk stond voor de vraag: hoe vinden wij geschikte kandidaten? Lees hier hun ervaring

Ander netwerk

Tevreden over de samenwerking? Ella: “Zeer zeker. Ze luisteren bijzonder goed naar wie wij zijn en wie we precies nodig hebben. Positief is ook dat ze verder kijken dan het voor ons bekende circuit. Bij andere werving- en selectiebureaus zie je toch met regelmaat dezelfde mensen voorbijkomen. Door die andere blik en creatieve aanpak zijn wij nu enkele zeer geschikte medewerkers rijker. Het was een prettige samenwerking waarin expertises en netwerken mooi samenvielen. Ik sluit niet uit dat we Geerts & Partners nog vaker zullen inschakelen voor een wervingsprocedure. En ik beveel ze zeker aan bij andere onderwijsinstellingen die voor dezelfde uitdagingen staan.”

Zoeken naar personeel in tijden van arbeidsmarktkrapte… een uitdaging.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inspirerende blogs

Blogs
Referentie Gemeente Moerdijk

Referentie Gemeente Moerdijk

Referentie Gemeente Waalre

Referentie Gemeente Waalre

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.