Griffier Marie Louise enthousiast
over Talent-programma Geerts & Partners

Gemeenteraad van Zuidplas

‘Blij met jonge talenten met politieke affiniteit en frisse blik’

Op zoek naar nieuw talent voor haar team, benaderde Marie Louise Engelsman, griffier bij de gemeenteraad van Zuidplas, Geerts & Partners. Dat bleek een goede keuze. Marie Louise: “Ik was blij verrast met de talenten die ze via het Talent-programma voordroegen. De jonge professionals nemen ons veel werk uit handen. En, misschien nog wel belangrijker: ze beschikken over politieke sensitiviteit en fingerspitzengefühl. Het blijkt een uitstekende match!”

 

Talenten zijn er genoeg. Maar jonge en enthousiaste professionals met gevoel voor de politieke dynamiek, met passie voor de lokale politiek, die zijn zeldzamer. Het Talent-programma van Geerts & Partners is er speciaal voor organisaties in de publieke sector. Het programma werft en selecteert talenten mét politieke affiniteit en sensitiviteit voor verschillende domeinen.

Frisse blik en nieuwe energie

Twee jonge professionals van het Talent-programma ondersteunen de griffie van de gemeenteraad van Zuidplas bij de dagelijkse gang van zaken. Ze bereiden commissies voor, ondersteunen werkgroepen en pakken projecten op. Ook nemen ze administratieve taken op zich, geven ze politiek advies en doen ze een deel communicatie.

 

“Ik had vanaf het begin een goed gevoel bij deze twee”, vertelt Marie Louise enthousiast. “Maar ik was blij verrast over hoe goed ze daadwerkelijk binnen het team passen. Ze vlogen er direct in. Beide hebben politieke ervaringen. Ze pakken veel werk op, zien wat er moet gebeuren. Daardoor weten ze het team echt te ondersteunen.”

 

“Ze hebben gevoel voor politieke dynamiek; voelen de omgeving goed aan. Dat vind ik heel belangrijk. Bovendien kijken ze met een frisse blik en nieuwe energie naar processen en structuren. Kunnen dingen ook anders of beter? Daarmee zetten ze ons aan het denken.”

Nieuw talent

Marie Louise staat als griffier aan het hoofd van de griffie, bestaande uit een plaatsvervangend griffier, een raadsadviseur en een griffiemedewerker. Een half jaar geleden schakelde ze Geerts & Partners in omdat ze haar team wilde versterken.

“Jonge talenten met een frisse blik en politieke affiniteit zijn altijd welkom. Ze kunnen het team ondersteunen. Daarnaast weet ik hoe lastig het kan zijn om ergens, op een griffie, binnen te komen. Zelf kreeg ik die kans ooit, en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Nu gun ik de volgende generatie die mogelijkheid. Toen ik hoorde van het Talent-programma, sprak me dat direct aan.”

De juiste match

Met Geerts & Partners ging Marie Louise om de tafel zitten om te bepalen waar ze behoefte aan had. “Geerts & Partners dacht goed mee met wat past bij ons team en bij de organisatie. Ik vind het belangrijk dat een nieuwe medewerker zowel qua achtergrond en ervaring als persoonlijkheid een match vormt met de griffie.”

 

Dat lukte. De twee kandidaten die Geerts & Partners voordroeg, zijn inmiddels een paar maanden werkzaam binnen het team van Marie Louise.

Persoonlijke benadering

Als onderdeel van het Talent-programma worden de talenten het hele traject begeleid en getraind door Geerts & Partners. Een groot voordeel, ervaart Marie Louise. “Als er persoonlijke verbeterpunten zijn, kan ik dat aangeven bij mijn contactpersoon bij Geerts & Partners. Zij gaan dan concreet aan de slag met de betreffende kandidaat.”

De persoonlijke benadering van Geerts & Partners is heel fijn. Ik ervaar het contact als prettig en warm. Ze zijn heel benaderbaar en toegankelijk”, zegt Marie Louise tot slot. “Dat waardeer ik heel erg.

Benieuwd wat Jong Talent voor jouw organisatie kan betekenen?

Lees hier meer over het Talent-programma

Of neem contact op met Joachim

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.