Referentie:
Maatwerk ten top

Professional René Jonkman

Maatwerk ten top

René Jonkman en Marieke Vreugdenhil zijn al jaren bekenden van elkaar. Ze spreken elkaar regelmatig. Over hun loopbaan en of het werk nog past bij wat ze willen. Afgelopen zomer besefte René dat hij niet meer op zijn plek zat bij de gemeente Coevorden. Het mobiliteitsdienstverband was hem al bekend door de verhalen van Marieke. Toch nam zijn traject een hele andere wending.

De kogel door de kerk

Vanzelfsprekend belden Marieke en René elkaar bij de eerste seinen van twijfel. “We bespraken mijn situatie en namen mijn opties door. Marieke vertelde hoe een traject bij Geerts & Partners eruit zou zien. Dat klonk interessant. Ik trok de streep en ging naar Geerts & Partners .”

Marieke aan het woord: “In november had ik een afspraak met de gemeente Steenwijkerland. Zij vroegen of ik een geschikte kandidaat kende voor hun vacature. Ik dacht meteen aan René en belde hem direct. Zo kwam er al iets nieuws op zijn pad nog voordat het mobiliteitsdienstverband startte.”

Een andere wending

Begin december zou René Jonkman in mobiliteitsdienstverband treden bij Geerts & Partners . Totdat Marieke hem eind november belde. Marieke: “dat is voor ons hét moment om kansen te creëren en in dit geval van een mobiliteitsdienstverband een interim-opdracht te maken.”

René: “Ze had dé vacature voor me, zei ze. En het klonk inderdaad erg aanlokkelijk qua inhoud. Toch wilde ik ook weten welke mensen betrokken waren. Ook dat voelde na een kopje koffie direct goed.” Restte alleen Renés mindset nog. Hij stond nog niet helemaal open voor een nieuwe baan.”

Dankzij het grote netwerk van Marieke en Geerts & Partners vond ik een baan nog voordat ik daaraan dacht.

Van mobiliteitsdienstverband naar interim

“De kans bij de Gemeente Steenwijkerland was er een die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Maar dat gold ook voor het mobiliteitsdienstverband. Wat ik op dat moment nodig had was rust en ruimte om te ontdekken wat ik wilde. Daarvoor ging ik tenslotte naar Geerts & Partners .”

Geerts & Partners stelde voor dat René op interim-basis begon. Vier dagen in de week, zodat er één over bleef om die rust en ruimte te bewaken. “De vier maanden waren voor mij een soort proeftijd waarin ik kon ondervinden of ik hier wel op mijn plek zit.” De keuze had voor René niet beter uit kunnen pakken. Per 1 juni gaat hij in vast dienstverband bij Steenwijkerland.

Geerts & Partners won met begeleiding op maat. Ik wil niet in een grote trechter terecht komen waar iedereen door dezelfde wasstraat getrokken wordt.

Flexibiliteit ten top

Geerts & Partners sprong enorm flexibel om met deze uitzonderlijke situatie. Dat René niet het traditionele mobiliteitsdienstverband volgde, was geen probleem. En dat hij een eigen coach aandroeg, vond Geerts & Partners ook prima. Voor zijn vertrek naar Steenwijkerland bood Geerts & Partners een Talent Motivatie Analyse aan, om te kijken of de keuze echt bij René paste.

“Dat gaf me inzicht in hoeverre de functie aansluit bij mijn talenten. Ik krijg hier het gevoel dat ik als medewerker centraal sta en dat er wordt meegedacht in wat ik wil. Daar zitten vast grenzen aan, maar ik heb ze nog niet gevonden.”

Lees meer over het mobiliteitsdienstverband.

Lees de ervaring van de gemeente Coevorden.