Referentie
Gemeente Moerdijk

Toch iemand gevonden voor die moeilijk invulbare functie

Gemeente Moerdijk zocht al een tijd naar een teamleider Financiën Juridische Zaken en Inkoop, maar de zoektocht liep op niks uit. Geerts & Partners schoot te hulp bij het werving & selectie traject. Het resultaat: de nieuwe collega is al enige tijd aan de slag. Missie geslaagd. Patricia Goossens, P&O adviseur gemeente Moerdijk: “Het is fijn dat het in tijden van arbeidsmarktkrapte gelukt is om deze vacature in te vullen. Dat was ons alleen waarschijnlijk niet gelukt.”

Door out of the box denken wordt de vijver waarin je vist groter. – Patricia Goosens, P&O adviseur gemeente Moerdijk

Een frisse blik

De vacature was met name gericht op iemand met een financieel profiel. Tegelijkertijd kwamen er ook reacties van kandidaten uit de juridische hoek. Terwijl gemeente Moerdijk eigenlijk vooral die ambitieuze manager met ervaring in gemeenteland zocht. Iemand die goed kon verbinden met het MT en het bestuur. Een motivator, innovator en stimulator.

Alle reguliere middelen werden ingezet, maar het profiel triggerde niet de juiste kandidaten. Patricia: “Op een gegeven moment kwamen we echt niet verder. We benaderden een drietal bureaus met de vraag of ze ons konden helpen, zo ook Geerts & Partners.“

Bij de keuze voor een bureau keek de gemeente Moerdijk naar de manier van presenteren, de grootte van het netwerk en de aanpak. “Bij het oriënterende gesprek kwam Geerts & Partners direct met bepaalde ideeën die ons enorm aanspraken. Die frisse blik hadden we echt nodig. Dus we gingen aan de slag. Met adviseur Nicole Ramaekers terug naar de basis: wie zoeken we nu echt? We begonnen met het vereenvoudigen en aanscherpen van het wervingsprofiel.”

Out of the box

Met dit frisse profiel, aangevuld met persoonlijke input van de gemeentesecretaris en diverse collega’s gingen de wervingsraderen weer draaien. Nicole Ramaekers: “We kijken uiteraard naar aansluiting op het profiel en de wensen van de opdrachtgever, maar ook naar een passende persoonlijkheid. Kennis en ervaring heb je of kun je verwerven, maar persoonlijkheid heb je. Wij zoeken actief naar mensen met de juiste competenties die een volgende stap kunnen en willen maken. Dat hoeft niet altijd een logische stap omhoog te zijn, het kan ook een stap naar een andere organisatie zijn.”

Patricia: “Bij de gemeente hebben wij de tijd en middelen niet om op die manier actief mensen te benaderen. Geerts & Partners plant zaadjes bij mensen waarvan zij denken: dat zou wel eens kunnen werken. Zij maken in een krappe arbeidsmarkt de vijver waarin je vist groter. Dat out of the box denken is typerend.”

Voortvarend

Het plannen van afspraken en het afnemen van voorselectiegesprekken. Het begeleiden van kandidaten en de ondersteuning bij gesprekken. Geerts & Partners ontzorgt tijdens het hele traject. Terugkijkend vat Patricia het samen: “Prettig en voortvarend, zo kan ik onze samenwerking omschrijven. Met oog voor de klant en verstand van hoe het reilt en zeilt binnen een gemeente. De vinger werd exact op de juiste plek gelegd. En wij zijn blij met onze nieuwe collega.”

Dat open vizier nemen we mee

Of ze Geerts & Partners in de toekomst weer gaan inschakelen? “Dat hangt af van de in te vullen functie en de ervaring die verschillende bureaus met soortgelijke functies hebben. Maar hun nuttige tips over onder meer het opstellen van duidelijke profielen en een open vizier richting potentiële kandidaten nemen we zeker mee.”

Neem contact op met Geerts & Partners

Bij een lastig in te vullen vacature is soms een frisse blik nodig.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.