Referentie
Professional Nanda Hellingman

Nanda Hellingman had altijd een duidelijk toekomstbeeld: gemeentesecretaris worden. Een baan met eindverantwoordelijkheid. Jarenlang werkte ze in loondienst als afdelingshoofd bij verschillende gemeenten. Omdat de juiste vacature van gemeentesecretaris nog niet voorbijkwam, besloot ze als interim-professional alvast meer ervaring op te doen in een andere werkomgeving.

 

Geerts & Partners maakte haar enthousiast over werken in interim-verband. Nanda ging op interim-basis aan de slag als afdelingsmanager bij werkorganisatie CGM. Daar maakte ze een groei door, die haar voorbereidde op de volgende stap.

 

Geerts & Partners vond voor Nanda een interim-opdracht als leidinggevende op de afdeling Bedrijfsvoering bij Werkorganisatie CGM. Die opdracht heeft Nanda inmiddels afgerond. Werkorganisatie CGM was een samenwerking tussen de gemeenten Cuijk, Grave, en Mill en Sint Hubert, die per januari 2022 met Boxmeer en Sint Anthonis zijn samengevoegd tot gemeente Land van Cuijk.

Doorgroeien

Je kunt Nanda gerust ambitieus noemen. Het publieke domein is haar thuis. Ze is er in haar element en wil er graag blijven. Doorgroeien is wat haar drijft. “Ik werkte bij de gemeente Waterland als manager Juridische Zaken en Informatievoorziening & Automatisering. En als locosecretaris; naar die functie was ik in negen jaar doorgegroeid. Het was voor mij nog geen eindhalte.” Het eindstation: gemeentesecretaris. In Waterland werkte op dat moment een gemeentesecretaris van wie Nanda niet het idee had dat hij op korte termijn weg zou gaan.

En dus keek ze verder. Het leek haar goed voor haar ontwikkeling om eerst nog in een grotere gemeente leiding te geven aan bijvoorbeeld een afdeling Financiën.” Die rol vond Nanda in loondienst bij de gemeente Heerhugowaard. “We constateerden na ruim een jaar dat die gemeente toen een ander soort manager nodig had.”

Minstens twee jaar bij een organisatie

“Na mijn vertrek bij de gemeente Heerhugowaard zag ik nog geen passende vacature voor gemeentesecretaris. Daarom keek ik ook naar managersfuncties bij andere gemeenten. Maar ik vind wel dat je je in zo’n rol in vaste dienst minstens twee jaar aan een organisatie moet verbinden. Daar heeft een afdeling recht op. Met mijn toekomstbeeld van gemeentesecretaris wist ik niet of ik in een nieuwe managersfunctie de twee jaar zou aantikken. Daarom besloot ik ook naar interim-opdrachten te kijken. De wetenschap dat de verkiezingen eraan kwamen en dat er dan vaak vacatures vrijkomen voor secretarissen, hielp ook mee.”

Een oud-collega wees haar op Geerts & Partners, waarna Nanda de organisatie opzocht en ging volgen. Al snel werd ze gebeld voor een kennismakingsgesprek met Pascal van de Giessen. “We hadden direct een klik. Pascal was enthousiast en betrokken.”

Ik merkte dat Geerts & Partners echt iets voor me wilde betekenen. Na het eerste kennismakingsgesprek ben ik naar het kantoor van Geerts & Partnersin Tilburg gereden, waar we opnieuw een fijn gesprek hadden.

Progressie

Kort daarop kwam Pascal met de interim-functie in Grave die ze perfect bij Nanda vond passen. In leidinggevende functies begeleidde Nanda eerder al veranderingsprocessen, wat ze bij Werkorganisatie CGM met de aanstaande fusie ook mocht gaan doen. “Pascal en haar collega’s begrepen heel goed dat ik progressie in mijn carrière wilde maken en waar ik naartoe wilde. De functie in Grave waar Pascal me op wees, kwam precies op het goede moment.”

De afgelopen maanden begeleidde Nanda vooral medewerkers die een andere functie kregen of overgingen naar een andere afdeling. “Bij mij konden ze stoom afblazen. Ze konden me alles vertellen. Als interim-professional heb ik geen verleden en geen toekomst in het Land van Cuijk. Ik ben zo een objectieve partij.”

Stappen zetten

In het halfjaar dat Nanda in Grave als interim-professional werkte, zag ze via selectie- en adviesbureaus de perfecte vacature voorbijkomen: gemeentesecretaris. Dicht bij huis, in Enkhuizen. Ze solliciteerde en kreeg de baan. De rol van interim-professional heeft Nanda bij haar sollicitatie geholpen: “Ook bij CGM heb ik stappen gezet: waar ik in eerdere banen leidinggevende van een afdeling was, stuurde ik nu uiteindelijk het hele domein Bedrijfsvoering aan.”

“Het heeft ook mijn kijk op inhuurkrachten veranderd en hoe ik die als gemeentesecretaris straks anders kan inzetten. Interim-professionals kun je namelijk ook als vliegwiel gebruiken voor een ontwikkeling, want gek genoeg nemen mensen vaak sneller iets aan van een externe dan van een interne kracht. Dat kan voor een beweging zorgen die er eerder niet was.”

Tot het einde van 2021 vervult Nanda haar rol als interim-professional. Vanaf 2022 werkt ze weer in loondienst, precies in de functie waar ze de afgelopen jaren naartoe werkte. “Ik wilde naar een functie toe met nog meer eindverantwoordelijkheid en die heb ik nu dicht bij huis gevonden.”

Neem contact op met Cille Meesters

Vind net zoals Nanda de interim-opdracht waarmee je een volgende stap zet in je carrière. Geerts & Partners helpt daar graag bij.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.