NLP opleiding geeft Emilie handvatten om patronen te doorbreken

Door: Emilie van der Zwan

Waarom doe jij de dingen die je doet? Jouw keuzes hebben wellicht niet het gewenste resultaat en toch blijf je ze maken. Dat is wat loopbaanregisseur Emilie de Jong intrigeert.

“Ik merk dat ik wil snappen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen. Dat stuk psychologie vind ik ontzettend interessant. Bovendien betekent mijn persoonlijke groei direct ook groei voor kandidaten zelf, omdat ik ze nog beter weet te begeleiden.”

Eigen patronen doorbreken

Tijdens Emilie haar eigen mobiliteitsdienstverbandtraject werd ze regelmatig geconfronteerd met haar eigen beperkende gedachtes. Ondanks dat ze zich hier bewust van was, lukte het niet altijd deze patronen te doorbreken. Na eerder een korte cursus gevolgd te hebben, was het al jaren de wens te starten met de NLP opleiding om zich hier verder in te verdiepen.

Nu ze zich steeds bewuster werd van haar eigen patronen en dit terugzag bij de mensen die ze begeleid was de stap om hier meer over te leren snel gemaakt. In november startte ze met de NLP opleiding van Mind Acadamy.

De NLP opleiding van Mind Academy richt zich op communicatie, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Emilie volgt vijftien lessen tot practitioner en wilt uiteindelijk verder met de master.

Keuze NLP opleiding

Eenmaal op haar plek bij Geerts & Partners pakte Emilie haar kans te groeien als persoon en loopbaanregisseur. Geerts & Partners vindt het belangrijk dat haar personeel zichzelf blijft ontwikkelen. Zowel op persoonlijk gebied als werk gerelateerd. Dat heeft direct effect op de kandidaten. NLP is daar een mooi voorbeeld van.

Door inzicht te krijgen in mijn patronen en mezelf een spiegel voor te houden, wordt mijn aanpassingsvermogen steeds groter. De opleiding leert me bepaalde verbale en fysieke gewoontes op te pikken die ik ook leer herkennen bij andere mensen. Zo lever ik iedere keer puur maatwerk.”

Onbewust invloed uitoefenen

In een paar lessen deed Emilie al heel wat kennis op. Denk aan bewustwording van onbewuste sturing achter communicatie, gedrag en emoties. En het ontdekken van zowel succesvolle als beperkende patronen en overtuigingen. Zo weet jij wat je tegenhoudt en in beweging brengt. En hoe je dit kunt veranderen of juist inzetten.

“Ik ontdekte dat je onbewust jezelf erg beïnvloed. Bijvoorbeeld door jezelf te vertellen dat je niet goed genoeg bent voor een functie. Zoiets gebeurt al binnen een seconde voordat je de beslissing neemt om wel of niet te reageren op een vacature. Door je daar bewust van te worden kan je jezelf vragen stellen om deze gedachte te ontkrachten. Dat vraagt veel oefening voordat het eigen wordt. En de gedachtes zullen niet plots weg zijn, maar je ervan bewust zijn, is al enorme winst.”

“Is het waar?”

Deze vraag stelt Emilie zichzelf maar ook aan de mobiliteitsdienstverband-kandidaten die zij begeleid. “Wat hebben bepaalde keuzes je eerder opgeleverd? Wat gebeurt er als je het niet doet? Maar vooral wat als je het wel doet? Aan mij om kandidaten inzicht te geven hoe ze zoiets doorbreken.”

Prikkelen en uitdagen

Als loopbaanregisseur staat Emilie erom bekend dat ze kandidaten een spiegel voorhoudt door ze te prikkelen en zichzelf uit te dagen. Met haar enthousiasme en humor weet zij ook oncomfortabele vraagstukken aan te gaan. “Met behulp van de NLP opleiding kan ik nog beter inspelen op kandidaten en wat ze nodig hebben.”

Neem contact op met Emilie

Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Emilie:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.