Referentie:
Het laatste zetje om voor jezelf te beginnen

Professional Harry van der Linden

Het laatste zetje om voor jezelf te beginnen

Harry van der Linden doorliep een rouwproces toen zijn baan bij de gemeente na 20 jaar ten einde liep. Maar via het mobiliteitsdienstverband kreeg hij er iets heel moois voor terug: “Ik durf nu eindelijk voor mezelf te beginnen. Zonder Geerts & Partners had ik dit niet gedaan.”

Button

Een beladen slotakkoord

Met Harry’s functioneren was niets mis, maar door een heel andere werkwijze binnen de gemeentelijke organisatie, kwam er een einde aan zijn loopbaan als ambtenaar. “Gezamenlijk besloten we dat een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners de juiste oplossing was. Ik heb mijn advocaat een foto laten maken toen ik de overeenkomst tekende, want ik straalde van opluchting. Ik voelde me een vrij man. Totdat ik ineens thuis zat.”

Het voelde alsof er een bus over me heen was gereden en ik het maar net had overleefd.

Uit het rouwproces komen

“Mijn loopbaan als ambtenaar kwam abrupt ten einde. Ik zat daardoor psychisch in de knel en vond dat ik dit niet verdiend had. Ik had weinig zelfvertrouwen en zag overal mitsen en maren. Elria Cordewener stimuleerde me om de tijd te pakken, te wandelen en gewoon eens midden op de dag een dutje te doen. Dat deed ik en langzaam ontstond er verbetering. Door haar weet ik nu beter wie ik ben en wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn.”

Bij Geerts & Partners leerde ik weer in mezelf geloven. Ik heb meer vertrouwen in mijn kwaliteiten.

Je talenten en kwaliteiten leren kennen

Met coaching van Ralph Kolen en Marcel van Bergen leerde Harry zichzelf opnieuw kennen. Hij ontdekte hoe hij zichzelf het beste op de arbeidsmarkt kan presenteren. “Ik denk out-of-the-box en de gemeente werkt juist in vaste structuren. Dat botste. Uit een talenten- en motivatietest werd duidelijk dat ik een onafhankelijk adviseur en docent ben. Ik herkende mezelf er meteen in.”

Bij de Geerts & Partners-workshops kwam ik anderen tegen die in hetzelfde schuitje zaten. Ik leerde enorm veel van het sparren met hen.

Voor jezelf beginnen

“Geerts & Partners gaf mij een scherp profiel. Dit is wie ik ben en wat ik kan. En als je dat zelf niet gelooft, dan kun je dat ook niet uitstralen. Het zal altijd al in me, maar zij leerden het me te zien. Ik heb mezelf mede dankzij de workshops echt opnieuw uitgevonden. Ik durf zelfs de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. Uiteraard met een goed plan B, maar voor nu heb ik er alle vertrouwen in.”

Ik leerde trouw aan mezelf te blijven. Want als je niet in jezelf gelooft, straal je dat ook niet uit.

Eigenzinnigheden in de etalage

“Waar ik eerst zo hard mijn best deed om er tussen te passen, ben ik nu trots op mijn eigenzinnigheden. Ik weet hoe ik mezelf wil positioneren in de markt en het is nu tijd om naar buiten te treden. Ik ging dan weliswaar niet helemaal van werk naar werk, maar het mobiliteitsdienstverband betekende voor mij pas op de plaats en nieuwe energie. Dat is de grootste winst.”

Een mobiliteitsdienstverband opent nieuwe deuren. Begin bijvoorbeeld voor jezelf. Lees meer over het mobiliteitsdienstverband.

Button Button