Foto: Ralf Krewinkel

Na zijn burgemeesterschap in Heerlen zocht Ralf Krewinkel een bureau dat hem zou helpen bij zijn re-integratie op de arbeidsmarkt. Dat werd Geerts & Partners. Ralf: “Ik zocht een partij die maatwerk verleent. Geerts & Partners bood precies wat ik zocht: arbeidsmarktoriëntatie, het houden van gesprekken en praktische tips over solliciteren bijvoorbeeld.” Na het Appa-traject solliciteert de voormalig burgemeester succesvol als directeur-bestuurder Reinigingsdienst Westelijke Mijnstreek.

Duidelijke wensen

Met een specifieke wens op het gebied van begeleiding kwam Ralf bij Geerts & Partners terecht. Een persoonlijkheidstest paste niet echt in dat straatje. Hij zocht onder andere ondersteuning om de arbeidsmarkt opnieuw op te gaan. ”Dat wat ik wilde, werd gedaan. Natuurlijk pas nadat er was uitgezocht of die praktische insteek ook echt was wat ik nodig had. Dat bleek zo te zijn.”

Terugkijkend op de drie jaar Appa-begeleiding van Geerts & Partners is Ralf zeer te spreken over het aangeboden maatwerktraject. “Natuurlijk kun je een van de standaard trajecten volgen. Maar ik vond het juist krachtig dat Geerts & Partners keek naar wat ik wilde en of dat zou lukken. Iedere burgemeester of wethouder heeft eenmaal andere ervaringen. En daardoor andere wensen.”

Leidinggevende functie

Na vijftien jaar in de gemeentewereld, waarvan vier jaar als burgemeester in Beek en drieënhalf jaar in Heerlen, wist Ralf één ding zeker: hij wilde opnieuw een bestuurlijke functie bekleden als directeur-bestuurder. “Echter had ik voor mijn wethouderschap nog nooit een leidinggevende functie uitgeoefend. En merkte ik dat het vooroordeel heerste dat een bestuurder niet kan managen.”

Mijn cv werd aangescherpt en Geerts & Partners dacht mee over het volgen van een passende opleiding. – Ralf Krewinkel

Spiegelgesprekken voeren

Tijdens de gesprekken met Sander Geerts en Ad de Kroon leerde Ralf met een nieuwe blik de arbeidsmarkt te benaderen. “Het was al even geleden dat ik de arbeidsmarkt oriënteerde. Bovendien wist Ad wat er speelde in Limburg door zijn eigen ervaring in de provincie. Dat zorgde voor prettige gesprekken.”

De lokale verankering was een groot voordeel voor mij. Ad de Kroon kent de situatie en gevoeligheden in de provincie. – Ralf Krewinkel

Gebruik eigen netwerk

Tijdens het Appa-traject vervulde Ralf twee interim-opdrachten. Als directeur Waterschap Limburg en voor de Mondriaan Zorggroep. “Een bijkomend voordeel was dat ik meteen kon afrekenen met het vooroordeel dat een wethouder niet kan leidinggeven. Dat stond weer goed op mijn cv.”

Uiteindelijk solliciteerde Ralf tijdens traject bij Geerts & Partners voor directeur-bestuurder voor Reinigingsdienst Westelijke Mijnstreek. Met succes. “Het is een mooie combinatie van nieuwe taken en taken die ik vroeger al uitvoerde. Als voormalig voorzitter van Vereniging Afval Samenwerking Limburg heb ik affiniteit met het onderwerp.”

Kies voor maatwerk met het Appa-traject van Geerts & Partners. Meer weten?

Neem contact op met Herbert Zilverentant