Sinds de tweede helft van 2021 begeleidt Carole kandidaten die in het Pre-Appa-traject zitten. “De eigenzinnigheid van de kandidaten die ik nu begeleid, vind ik leuk. Als we van start gaan, ben ik vooral benieuwd naar hun verhaal en hun verwachtingen van het traject.”   

Actieplan     

Foto: Carole van de Logt

In haar begeleiding maakt Carole vaak een ‘looping’, waarbij het verleden wordt doorgenomen. “Iedereen heeft een biografie, met waarden en overtuigingen die laten zien waar je voor staat en die je overal mee naartoe neemt. Ik vraag kandidaten wat ze op dit punt in hun leven belangrijk vinden. Wat is hun missie? Als we dat in kaart hebben, volgt een actieplan dat laat zien waaraan een volgende baan moet voldoen.”  

Je persoonlijke bagage draag je met je mee en poets je niet weg. Je pakt zaken aan zoals je dat gewend bent. Je bagage is je persoonlijk kompas, waarop je waarden en overtuigingen baseert. Hoe ziet van daaruit de volgende stap in je carrière eruit? – Carole van de Logt   

Invloed uitoefenen

Niet alles kan en niet alles is mogelijk, maar je hebt wel invloed op een aantal zaken. In de begeleiding die ik bied, haal ik verhalen van mensen op door vragen te stellen en mogelijkheden te bespreken. Samen kijken we waarop een kandidaat invloed heeft.”  

Niet één stip, wel een brede horizon

In haar begeleiding zet Carole geen stip op de horizon maar zien zij en de kandidaat wel één brede horizon voor zich. “Onderweg kan nog van alles gebeuren. Soms zijn het juist de bijvangsten waarnaar je op zoek bent.” Carole vindt het niet aan haar om kandidaten van tevoren te vertellen wat er in een traject gaat gebeuren en tot welke inzichten ze moeten komen. “Ik maak de weg vrij voor het delen van een verhaal. Ik kauw niets voor. We stippelen ook geen vaststaande route uit. Een wethouder in het Pre-Appa-traject kan nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in een andere baan starten. Dan loopt het traject anders dan je vooraf misschien bedacht had.”  

Je blijven ontwikkelen     

Sinds een jaar werkt Carole nu bij Geerts & Partners. “De cultuur is ingericht op het ontwikkelen van mensen. Dat past bij mij. De organisatie blijft ook zichzelf ontwikkelen, onder meer door bijeenkomsten waarbij wij als coaches inhoudelijk worden begeleid. Dan wordt er echt geluisterd: waar lopen wij tegen aan in de begeleiding? In een appgroep met coaches schakelen we met elkaar en wisselen we ervaringen uit. Niemand wordt in een keurslijf gedwongen, Geerts & Partners kijkt naar wat iedereen zelf meeneemt.”   

Inzicht opdoen

Carole probeert uit de adviezen te blijven. “Met het stellen van vragen probeer ik mensen zelf inzichten te laten opdoen. Want wie ben ik om te zeggen wat anderen moeten doen? Ik kan hooguit mijn eigen ervaringen delen. Dat doe ik met energie, positiviteit en een vleugje humor. En wat luchtigheid: het hoeft allemaal niet te zwaar. Dit werk is veelzijdig en afwisselend, precies waar ik van houd.”  

Kom meer te weten over Pre-Appa-begeleiding.    

Ga in gesprek met onze adviseurs