Foto: Herbert Zilverentant

Herbert Zilverentant is geen vreemde in politiek Nederland. Maatschappelijke betrokkenheid zat er vanaf kinds af aan in. Als tiener verbond hij zich aan de VVD. Tijdens zijn studie politicologie werd hij raadslid in Leiderdorp. Al die kennis én zijn indrukwekkende netwerk zet hij nu in als senior-mobiliteitsadviseur bij Geerts & Partners.  

Een stem hebben

Maatschappelijk actief zijn en invloed uitoefenen is Herbert met de paplepel ingegoten. Als kind van een maatschappelijk actieve vader en lid van een politiek geëngageerde familie, was zelf lid worden van een politiek partij een kleine stap. Op zijn achttiende sloot Herbert zich aan bij de VVD. “Ik weet niet beter dan wanneer je lid bent van iets, je je daar volledig voor inzet. Dat kreeg ik van huis uit mee. Niet aan de zijlijn toekijken, maar meedoen.” 

“Ik zoek praktische oplossingen voor problemen en wil daar een stem in hebben. Waarom? Als je lid bent van een sportclub, wil je toch ook invloed hebben op hoe zaken geregeld worden? Je staat naast de lijn om te coachen of helpt in de kantine. Beslissen over hoe de maatschappij wordt ingericht, is voor mij een manier om van waarde te zijn.”   

Van politicus naar mobiliteitsadviseur

Niet vreemd dus dat Herbert zijn studie politicologie in Leiden combineerde met de rol van raadslid in zijn geboorteplaats Leiderdorp. In 2010 werd hij gekozen als wethouder. “Dat deed ik vier jaar lang met volle overtuiging. Ik had een uitgebreide portefeuille en werkte aan bijvoorbeeld ruimtelijke oplossingen voor inwoners. Ik stond middenin de gemeenschap: iets waar ik nu nog veel aan heb in de rol van adviseur mobiliteit bij Geerts & Partners, waarin ik mijn netwerk inzet op het Appa-traject onder de aandacht te brengen.”   

Zelfs de manier waarop Herbert in contact kwam met Geerts & Partners voert terug naar zijn politieke leven. “Vanuit de partij ken ik Bruno Bruins, die in de raad van advies van Geerts & Partners zit. Na zijn vertrek als minister startte hij in september met een interim functie. Reden om bij te praten. Hij wees me op de vacature bij Geerts & Partners. Zo blijkt maar weer: door te netwerken en met mensen in gesprek te blijven, kom je verder.” 

Ervaringsdeskundige

Na Herberts bestuurstermijn volgde hij zelf een Appa-traject. Hij heeft ervaren hoe het is om na een bestuurdersrol een nieuw vervolg aan zijn loopbaan te geven. En hij weet als geen ander wat een Appa-traject u oplevert. “Ik kwam daardoor bij een communicatie-adviesbureau in Utrecht terecht. Ik ben graag in contact met anderen en spot kansen. Alles wat ik graag doe: netwerken en iets betekenen in iemand carrière, komt nu samen in de functie van mobiliteitsadviseur.”  

Team Geerts & Partners

“Mijn kennismakingstournee ging wat anders dan gewoonlijk. Normaal schud ik handen en ga ik bij collega’s langs, nu ontmoette ik iedereen online. Desondanks voelde ik mij vanaf het eerste moment thuis bij Geerts & Partners.  

Wat me aanspreekt in de organisatie is de ontspannen sfeer en het feit dat ze met Appa-kandidaten meedenken. Ze leveren echt maatwerk. Geerts & Partners coacht en begeleidt niet alleen maar zet ook een netwerk in om kandidaten aan een baan te helpen. Dat raakt enorm aan mijn visie. Met die instelling ga ik elke dag vol enthousiasme aan de slag als mobiliteitsadviseur.”    

Laat Herbert jou meer vertellen over het Appa-traject. Vanuit zijn rol als adviseur en ervaringsdeskundige praat hij je bij.    

Neem contact op met Herbert