Een rustige realist. Zo valt adviseur interim en werving en selectie Kenzo van Hassel in een paar woorden te omschrijven. Kenzo begint zijn loopbaancarrière als stagiair mobiliteit coaching en begeleiding bij Geerts & Partners. Na het afronden van zijn studie Toegepaste Psychologie kreeg hij de functie als adviseur interim en werving en selectie. “Toen bij Geerts & Partners de functie van junior-adviseur vacant kwam, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik gesolliciteerd. Na een procedure passend bij een wervings- en selectiebureau had ik de baan”, vertelt Kenzo.  

Ervaring

Als adviseur interim en werving en selectie werkt Kenzo anderhalf jaar bij Geerts & Partners en levert hij een bijdrage in verschillende opdrachten. “Door de ervaringen die ik bij Geerts & Partners heb opgedaan, maar ook tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie en mijn vorige werkervaringen, is het vertrouwen in mijn werk dat ik verricht enorm gegroeid. Complexe situaties ga ik niet uit de weg. Ik laat deze situaties even landen en weet ze daarna met rust te ontvouwen.” 

Dit doet een adviseur werving en selectie 

Als adviseur werving en selectie helpt Kenzo met het werven en selecteren van (interim) kandidaten voor een organisatie of bedrijf. Voor onze opdrachtgevers vinden wij kandidaten die matchen op het profiel. Dit doen we door goed te luisteren naar wat de opdrachtgever wil. Het is natuurlijk de opdrachtgever die de uiteindelijke keuze maakt.   

Beste kandidaat koppelen

Kenzo vindt het als adviseur interim en werving en selectie belangrijk om een organisatie door en door te leren kennen. Hij onderzoekt waar een organisatie staat en welke toekomstvisie zij heeft. “Met deze informatie kan ik de beste match voor kandidaat en bedrijf maken.” 

Daarnaast heeft Kenzo een natuurlijke interesse in mensen. Die zorgt ervoor dat hij snel kan doorgronden wat een organisatie en kandidaat nu écht willen. “Gesprekken met de kandidaat en organisatie maken het beeld en de wensen voor mij compleet. Daar haal ik enorm veel energie uit. In deze gesprekken blijf ik altijd transparant en ben ik direct eerlijk over de mogelijkheden.” 

Competenties herkennen

Voordat de gedreven adviseur een kandidaat ontmoet, bekijkt hij eerst de motivatiebrief. Daaruit komen al verschillende competenties naar voren. “Ik krijg daardoor al een eerste inzicht van hoe iemand is. Een kwaliteit die je met ervaring eigen maakt. Dat is erg fijn, omdat ik zo al kan bedenken of er een eventuele match met een organisatie kan ontstaan.”  

Eigen klanten als adviseur werving en selectie

Een organisatie van A tot Z verder helpen. Dat is waar Kenzo keer op keer naar streeft. In het team met collega’s Hatice en Carelien krijgt hij die kans. “Hatice en Carelien staan altijd open voor advies omtrent een opdracht. We bespreken samen wat iemand nodig heeft en welke functies er open staan. Zo begin ik altijd volledig voorbereid een opdracht.”  

Kenzo groeit enorm binnen zijn functie en hij kijkt uit naar meerdere uitdagen. “Uiteindelijk is het mijn doel om een grote gemeente te helpen bij het vinden van een gemeentesecretaris. Een mooie stip op de horizon waar ik binnen het bedrijf de tijd en ruimte voor krijg om daar naartoe te groeien.” 

Kenzo doorgrondt wat een organisatie zoekt voor een functie. En leert een kandidaat of organisatie in zijn vezels kennen om de beste match te regelen.