Foto: Arthur Boone

Na de verkiezingen van 2018 kwam er voor Arthur Boone een einde aan twee perioden wethouderschap bij de gemeente Westervoort. In de maanden die volgden, zocht hij met Geerts & Partners uit hoe hij een vervolg aan zijn loopbaan kon geven. “De klik was er meteen. Het Appa-traject gaf me handvatten op weg naar werk. Ik kijk terug op een waardevolle tijd.”

Praktische instelling

“Mijn streven was om in september, een klein half jaar na de verkiezingen, weer aan het werk te zijn”, vertelt Arthur. “Ik ben praktisch ingesteld en werk graag. Die instelling voelde ik bij Geerts & Partners ook: één van de redenen dat ik voor dit bureau koos. Daarnaast sprak hun netwerk in het bedrijfsleven mij aan want ik hoefde niet per se weer aan de slag in het politieke ambt. En het feit dat er direct een klik was, gaf de doorslag.”

Assessment maken

Coach Ulco Wieringa stelde de verwachtingen van Arthur bij. “Hij voorspelde dat het wat langer ging duren voordat ik weer aan de slag kon en dat bleek ook het geval. Achteraf gezien is die tijd goed besteed. Zo ben ik erg blij dat ik een assessment maakte via Geerts & Partners. Bij sollicitaties kon ik laten zien dat ik aantoonbaar academisch denk- en werkniveau heb. En didactisch kan denken.”

In gesprekken met Els Putker kwam Arthur tot nog meer inzichten. “Thuiszitten terwijl de wereld om je heen doorgaat, was moeilijk. Ik ben positief ingesteld, maar in mezelf blijven geloven lukte niet altijd. Door de sessies met Els leerde ik met dat gevoel omgaan. De gesprekken waren confronterend maar verhelderend. Zo leerde ik mijn kwaliteiten inzien en ontdekte dat ik hartstikke veelzijdig ben.”

Onvrijwillig werkloos worden, kan een deuk in je eigenwaarde geven. Door de begeleiding van Geerts & Partners, werd ik me weer bewust van mijn kwaliteiten, kennis en kunde. – Arthur Boone

“Ik leerde mijn eerdere werkervaring op waarde schatten. Voor mijn ambtsperiode werkte ik 20 jaar als assistent-verkoopleider binnen een commercieel bedrijf. Daardoor had ik immers ook bepaalde vaardigheden ontwikkeld. Hetzelfde geldt voor mijn functie als voorzitter regionale samenwerkingen op het gebied van mobiliteit in de Regio Arnhem / Nijmegen. Met al die handvatten kon ik me opnieuw gaan oriënteren.”

Werken leidt tot werk

“Tijdens het Appa-traject ging ik via mijn netwerk aan de slag als directeur bij rijksmonument Fort Pannerden en kwam ik in de Raad van Toezicht bij een onderwijsspecialist in Arnhem. Daarnaast werd ik geïnstalleerd als lid van de Provinciale staten van Gelderland. Het balletje ging rollen: de basis voor werk was gedurende het Appa-traject bij Geerts & Partners gelegd en vanuit daar kon ik verder. Werk leidt weer tot werk, merkte ik. Het leuke was namelijk dat ik weer gevraagd werd als wethouder, dit keer voor de gemeente Doesburg.”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Arthur neemt de functie aan. “Het is de leukste baan die er is. Ik heb onder andere de portefeuille toerisme en zit hier helemaal op mijn plek. Mocht ik weer in dezelfde situatie terechtkomen als na de verkiezingen van 2018, dan ken ik in ieder geval mijn eigen valkuilen en weet ik waar mijn kracht ligt.”

Bouw net als Arthur Boone aan een fundament van capaciteiten en zelfvertrouwen.

Neem contact op met Herbert Zilverentant Informatie over het Appa-traject

Het webinar: ‘De ondergewaardeerde competenties van bestuurders’ vond plaats op 17 mei 2021. U kunt het terugkijken via onderstaande link.  

Webinar terugkijken