Een stageplek waar het meteen klikt: Justus vond hem

Justus Brouwer is derdejaarsstudent Business Innovation aan Avans Hogeschool Den Bosch. “Dat klinkt heel chic, maar valt reuze mee. Wat ik in de kern doe, is problemen oplossen die iemand heeft of die ik zelf ontdek. Daarvoor zoek ik ze tot op de bodem uit. Ik merk dat er best wat problemen zijn waarmee bedrijven worstelen.”

Dit schooljaar mocht hij deze kennis toepassen in de praktijk tijdens een stage. Een geschikte stageplek vinden was nog wel even een zoektocht. “Ik had best veel moeite met het vinden van een passende stage, omdat mijn studie zo breed is. Maar na mijn eerste gesprek bij Geerts & Partners voor een stage op de afdeling marketing en communicatie wist ik het gelijk: er is een klik, dit is mijn stageplek. Dat ze zelf ook zo enthousiast waren over mij, gaf me het laatste duwtje in de rug.”

Een afwisselende en uitdagende stage

Geerts & Partners bood in tegenstelling tot andere bedrijven meerdere potentiële vraagstukken. Dat sprak Justus aan, omdat er geen standaardopgave was. Hij doet tijdens zijn stage onderzoek naar de verschillende vraagstukken en bepaalt uiteindelijk het hoofdprobleem voor zijn stageopdracht. Zo zijn er meer afwisseling en uitdaging. Daar houdt Justus wel van. “Ik wil graag nuttig zijn. Echt een bijdrage leveren. Ik voer met plezier de taken uit die bij anderen onderaan hun prioriteitenlijst staan, maar ga ook de diepere gesprekken aan om problemen te ontdekken. Die hoop ik tijdens mijn stage op te lossen.”

Bereid je goed voor. Dat is mijn tip voor iedereen, maar vooral voor studenten die ook geïnteresseerd zijn in een stage bij Geerts & Partners. Zo weet je waarover gesproken wordt en kun je direct toegevoegde waarde bieden.

Helemaal op z’n plek

Justus is pas gestart als stagiair bij Geerts & Partners, maar is nu al op dreef. “Nu ik hier van negen tot vijf aan de slag ben, word ik zelf ook serieuzer in mijn werk. Ik geef toe: het was wel even wennen om vroeger op te staan en in het ritme te komen. Maar ik krijg door de verantwoordelijkheden veel motivatie en wil er echt wat van maken. Ik leer nu in de praktijk dingen die ik niet tijdens mijn studie zou leren; dat vind ik heel waardevol.”

Dat Justus zich vanaf de eerste dag thuis voelde, draagt daaraan bij. “Er is een leuke, informele werksfeer. Iedereen is toegankelijk en wil helpen; dat is natuurlijk ook de hoofdmissie van Geerts & Partners. Ik had als stagiair op mijn tweede dag al een gesprek met Edo, de directeur. Een leuk gesprek met belangstelling en wederzijds interesse , oprechte aandacht. Dat zegt veel.”

Ambitieuze toekomstplannen

De komende tijd staan er nog een hoop gesprekken, meeloopdagen en meetings op de planning om het hoofdprobleem vast te stellen. Als hij tijdens zijn stage bij Geerts & Partners een goede indruk achterlaat en er uiteindelijk kan blijven werken, dan tekent hij daarvoor. “Ik hoop te leren hoe ik net zo goed met mensen kan omgaan als de leidinggevenden hier doen. Ik heb bewondering voor de persoon die orde kan brengen in een meeting. Precies die kneepjes van het vak wil ik uiteindelijk zelf ook kennen én toepassen als collega. En het zou mooi zijn om dit, ook na mijn stage, bij Geerts & Partners te doen.”

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, inspirerende blogs, vacatures en evenementen.

Lees hier ons privacy statement